Weer een recept uit Rick Stein ontdekt de Oriënt.
Deze keer geroerbakte noedels op z'n Indiaas, ik heb ipv bok choi, mini paksoi gebruikt en heb de kipfilet achterwege gelaten.
We vonden het lekker maar het had niet de oosterse smaak die we erg lekker vinden, dat had ik ook niet verwacht omdat die specifieke ingrediënten er niet in zitten.
Het was naar onze smaak ook te zoet en hebben er op het bord nog extra hot chilisaus over gedaan.
Ingrediënten:
150-200 g aardappelen (geschild)
250 g stevige tofoe
4 el plantaardige olie
400 g verse middeldikke eiernoedels (hokkien-mie)
of 200 g gedroogde
3 el tomatenketchup
2 el zoete chilisaus
2 el donkere sojasaus
150 g sjalotjes, in dunne plakjes
10 g knoflook, in dunne plakjes
1 el sambal oelek
175 g kipfilet in reepjes van 1 cm breed
100 g grote rauwe garnalen, gepeld
100 g bok choi, dwars in repen van 2,5 cm breed gesneden
1 tl suiker
2 eieren, losgeklopt
4 lente-uitjes, in ringen
100 g verse taugé
50 g krokant gebakken sjalotjes
1 middelhete chilipeper, eventueel ontdaan van zaad en dun gesneden
2 limoenen, gehalveerd
Bereidingswijze:
Snijd de aardappelen en tofoe in blokjes van 1,5 cm. Doe de aardappelen in een pannetje kokend water met zout en kook in een paar minuten net gaar. Giet af en zet apart.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hoge koekenpan en bak daarin de tofoe krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Leg verse noedels gewoon in een kom, giet er kokend water op, giet af, spoel en zet apart. Doe gedroogde noedels in een pan kokend water zonder zout en kook ze 2 minuten. Giet af en zet apart.
Meng de ketchup met de zoete chilisaus en de sojasaus. Zet apart.
Verhit de resterende 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan, doe de sjalotjes en knoflook erin en bak goudbruin. Voegde sambal oelek, kip en garnalen toe en bak in circa 2 minuten net gaar. Voegde bok choi toe en bak nog een paar tellen tot het blad slap wordt. Doe dan de noedels, de aardappel, de gebakken tofoe, het ketchupmengsel, de suiker en wat zout naar smaak erbij. Schep op hoog vuur om tot alles is doorgewarmd.
Kantel de wok of pan, duw de noedels naar de zijkant, giet het ei op de bodem en bedek het dan met de noedels. Laat in ongeveer 30 seconden stollen. Voegde lente-uitjes en taugé toe en hussel goed door elkaar.
Verdeel over voorverwarmde borden, bestrooi met gebakken sjalotjes en plakjes chilipeper en besprenkel met wat limoensap. Serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten