We kennen natuurlijk allemaal wel
'de bal gehakt' en dan natuurlijk vooral die van je moeder vroeger thuis. Bij
ons thuis waren het platte ballen met een uitje, gebakken in de hapjespan. Maar
ik ken ook het beeld van het zwarte juspannetje vol met jus waar de ballen in
dobberden. Dat was bij mijn oma, nog een generatie ouder.
Ik denk dat ook iedereen een bal
gehakt lekker vind, je kunt er natuurlijk ook alle kanten mee op wat smaak
aangaat. Deze balletjes hebben iets Midden-Oosters, naar niet heel
uitgesproken.
We hadden deze gehaktballetjes ook
gemaakt voor mijn verjaardag en ik kan niet anders zeggen dan dat het een
succes was.
Je leest wel eens over 'comfordfood'
nou daar kan dit gerecht ook wel bij. Ten eerste ruikt het huis heerlijk, ten
tweede het is niet moeilijk om te maken en het is gewoon heel erg lekker.
Ik dacht gelijk aan een recept van
Ottolenghi maar dat is het niet, het komt van internet en is van Delicious.