Je denkt dat je de meeste soorten
appeltaart wel een keertje gebakken hebt en dan toch kom je er eentje tegen die
totaal nieuw is.
Meestal is het met kruimeldeeg of
cakebeslag maar deze is met biscuitjes en roomkaas. Roomkaas wat gebakken wordt
maakt dat het een cheesecake heet. Al vind ik dat erg verwarrend, cake is bij
mij toch een totaal ander baksel. Heb misschien ooit eens een cheesecake
gebakken maar ben eigenlijk meer van de kwarktaart, de ongebakken versie.
Maar als je niks probeer dan weet je
het niet, dus hup aan de slag.
Het resultaat, heerlijk! Niet
moeilijk om te maken dus een blijver.
Ingredienten:
Voor de bodem:
120 g biscuitjes, verkruimeld
40 g pecannoten, heel fijngehakt
1 tl kaneelpoeder
75 g gesmolten boter
Roomkaas:
450 g roomkaas
75 g basterdsuiker
2 eieren
Appeltopping:
4 appels, zonder klokhuis en
geschild in stukjes (ca. 300 gram)
1 tl kaneel
50 g basterdsuiker
120 g biscuitjes, verkruimeld
50 g pecannoten, fijngehakt
Springvorm ΓΈ 24 cm, ingevet
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Meng voor de bodem alle ingredienten
door elkaar en doe dit in de ingevette vorm. Druk met een lepel tegen de bodem
en zijkanten aan.
Bak de bodem ca. 10 minuten in de
voorverwarmde oven.
Klop ondertussen de roomkaas,
basterdsuiker en eieren tot een mooie glad geheel. Giet dit op de gebakken
bodem.
Meng de stukjes appel met de kaneel,
basterdsuiker en verkruimelde biscuitjes.
Verdeel dit over de het
roomkaasmengsel en strooi hier de pecannoten over.
Bak de taart ca. 60 minuten in de
oven.
Laat de taart helemaal afkoelen
voordat je deze serveert.
Dat ziet er heerlijk uit! Bedankt voor het recept, ik zet het op mijn baklijst.
BeantwoordenVerwijderenDankjewel Anna, wij vonden het heel geslaagd. Ben benieuwd wat jij er van vindt.
Verwijderen