Menu

zaterdag 7 oktober 2017

Cheesecake met oreo koekjes






Wie kent ze niet de oreo koekjes, nou ik dus.... Je hoort de naam wel eens vallen en je ziet een of andere reklame voorbij komen maar ik had ze nog nooit gegeten.
Je schijnt mensen te hebben die zowat verslaafd zijn aan deze koekjes, nou zover zal het niet komen, maar dit taartje was wel heel erg lekker.

Cheesecake staat er in de kop, ook zoiets, volgens mij is een cheesecake een gebakken taart en deze taart is niet gebakken. Het is een beetje het idee van de monchoutaart maar dan zonder de kersen erop. Er wordt dus helemaal niks gebakken, ook de bodem niet, lekker makkelijk.

Het recept komt van internet maar is zo aangepast dat het er totaal niet meer op lijkt.




Ingrediënten:

3 rollen oreo koekjes (de gewone)
100 g boter
400 g roomkaas
400 ml slagroom
100 g witte basterdsuiker

Springvorm ø 24 cm, bodem bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:

Weeg 200 gr van de koekjes af en verkruimel deze tot poeder. Smelt de boter en roer hier de kruimels door. Meng goed en verdeel het over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Zet in de koelkast.

Meng de roomkaas met de basterdsuiker.
Klop de slagroom stijf en meng hier het roomkaasmengsel door.
Weeg 100 gram koekjes af, hak deze in stukjes en meng door het mengsel.
Schep de vulling op de bodem en strijk de bovenkant glad.

Verkruimel of breek de overgebleven koekjes zo grof of zo fijn als je wilt en strooi deze over de cheesecake. Als je het teveel vind, dan eet je zo een paar koekjes op :-)
Zet de taart voor tenminste 4 uur in de koelkast, maar een nacht kan ook prima.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten