Wie kent ze niet de oreo koekjes, nou
ik dus.... Je hoort de naam wel eens vallen en je ziet een of andere reklame
voorbij komen maar ik had ze nog nooit gegeten.
Je schijnt mensen te hebben die
zowat verslaafd zijn aan deze koekjes, nou zover zal het niet komen, maar dit
taartje was wel heel erg lekker.
Cheesecake staat er in de kop, ook
zoiets, volgens mij is een cheesecake een gebakken taart en deze taart is niet
gebakken. Het is een beetje het idee van de monchoutaart maar dan zonder de
kersen erop. Er wordt dus helemaal niks gebakken, ook de bodem niet, lekker
makkelijk.
Ingrediënten:
3 rollen oreo koekjes (de gewone)
100 g boter
400 g roomkaas
400 ml slagroom
100 g witte basterdsuiker
Springvorm ø 24 cm, bodem bekleed met
bakpapier
Bereidingswijze:
Weeg 200 gr van de koekjes af en
verkruimel deze tot poeder. Smelt de boter en roer hier de kruimels door. Meng
goed en verdeel het over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Zet in de koelkast.
Meng de roomkaas met de
basterdsuiker.
Klop de slagroom stijf en meng hier
het roomkaasmengsel door.
Weeg 100 gram koekjes af, hak deze
in stukjes en meng door het mengsel.
Schep de vulling op de bodem en
strijk de bovenkant glad.
Verkruimel of breek de overgebleven
koekjes zo grof of zo fijn als je wilt en strooi deze over de cheesecake. Als
je het teveel vind, dan eet je zo een paar koekjes op :-)
Zet de taart voor tenminste 4 uur in
de koelkast, maar een nacht kan ook prima.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten