Het staat me een beetje tegen om nu dit recept met
aubergine te plaatsen, het is niet echt de tijd voor aubergines. Maar denk dat
de meeste van jullie daar niet zo heel erg mee bezig zijn.
De rede is heel simpel, de dagen zijn weer zo kort dat
een redelijke foto maken niet meevalt. Deze foto is dus van afgelopen zomer, ik
heb toen veel meer gekookt dan dat ik op de blog heb gezet. En daar kan ik nu
af en toe wat van gebruiken ;-)
Curry, altijd lekker vinden wij, en als deze dan ook
nog vegetarisch is, is dat helemaal mooi meegenomen. Het recept komt uit het
boekje 'Aziatisch koken', totaal onbekend maar met leuke en lekkere recepten.
Ingrediƫnten:
zonnebloem- of arachideolie
500
g aubergine, in blokjes
2
uien, gesnipperd
3
tenen knoflook, geraspt
4
cm gember, fijngehakt
1
rode chilipeper, in reepjes (naar smaak met of zonder zaadlijsten)
3
tl gemalen koriander
2
tl gemalen komijn
1
tl kaneel
2
tl kurkuma
400
g kikkererwten, uit blik is prima
200
ml water
300
g Griekse yoghurt
zout
Bereidingswijze:
Verhit
ca. 4 el olie in een pan en bak hierin de aubergine rondom bruin.
Schep
de blokjes er met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit
wat nieuwe olie en bak hierin de uien, knoflook, gember, chilipeper, koriander,
komijn, kaneel, kurkuma en zout tot de uien lekker beginnen te kleuren en alles
heerlijk gaat geuren.
Blus
af met het water. Voeg kikkererwten, aubergines en yoghurt toe. Sluit de pan en
laat de curry heel zachtjes, onder regelmatig roeren, ca. 30 minuten pruttelen.
Voeg zo nodig nog wat water toe.
Breng eventueel op smaak met zout en dien op. Lekker met rijst en slaboontjes en wat zuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten