Menu

zaterdag 14 februari 2015

Limoentaartje met een vleugje chili





De Chinese keuken is heerlijk, er zijn zo veel recepten met vlees, vis en ook vegetarisch kun je je lol op.
Maar aan desserts ontbreekt het een beetje, vers fruit en een kopje Chinese thee dan heb je het wel gehad.
Het is natuurlijk het leukst om na een Chinees etentje een dessert te serveren wat er een beetje bij past. Dus geen griesmeelpudding of stoofpeertjes.
Maar wat dan wel, dat was nog even de vraag....
Tot ik Matt Preston van Masterchef Australië dit limoentaartje zag maken, toen wist ik het, die moest het worden. Limoen en chilipeper kan toch niet beter.
Ik had er ook mangopudding en lycheegranita bij gemaakt, een bord vol met allemaal kleine toetjes, heerlijk.
Maar ook bij de koffie of thee misstaat een lekker stuk van dit limoentaartje niet, met of zonder de chili jam.

Ingrediënten:

150 g biscuitjes
50 g gedroogde kokos, licht geroosterd
100 g boter, gesmolten
250 ml slagroom
1 blikje gecondenseerde melk
Geraspte schil van 3 limoenen
Sap van 2 limoenen

Bakvorm van ca. 20x30 cm. Bekleed met bakpapier

Voor garnering:

3 limoenblaadjes in smalle reepjes gesneden

Chili limoen siroop:

25 g kristalsuiker
Sap van 1 limoen
1 rode chilipeper, zonder zaad, heel fijn gesneden

Werkwijze:

Verkruimel de biscuitjes, meng er de geroosterde kokos en gesmolten boter door.
Verdeel dit over de bodem van de bekleedde vorm. Zet in de koelkast.

Klop de slagroom tot zachte pieken.
Doe de gecondenseerde melk in een andere kom en klop dit tot het dikker wordt.
Meng hier de limoenrasp en sap door.

Meng voorzichtig de geklopte slagroom door het gecondenseerde melk mengsel.
Verdeel dit over de biscuitbodem en strijk de bovenkant glad.
Zet in de koelkast voor tenminste drie uur.

Maak ondertussen de chili limoen siroop.
Doe de suiker, limoensap en chili in een klein pannetje op middelhoog vuur en breng aan de kook. Laat het circa 5 minuten koken tot het wat dikker wordt.
Roer ondertussen zodat de suiker mooi oplost.
Giet in een kommetje en laat afkoelen.

Verwijder de vorm, snijd de afgekoelde taart in stukjes, verdeel er de in reepjes gesneden limoenblad over en bedruppel met wat van de siroop.




2 opmerkingen:

  1. Het ziet geweldig uit! Ik hou net van alles waar chili inzit en heb zelf afgelopene dinsdag brownies mee gemaakt. Jouw combinatie van limoen en chili lijkt me ook erg goed!

    //Valérie
    www.globalspicedblog.tumblr.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Om erachter te komen kun je maar één ding doen, uitproberen ;-)
      Jaaaaa chocolade met chili is ook een hele bekende combinatie, heb er nog nooit wat mee gemaakt maar je brengt me op een idee. Ga eens vaker bij jullie mooie blog rondkijken!

      Groet, Karin

      Verwijderen