De Chinese keuken is heerlijk, er
zijn zo veel recepten met vlees, vis en ook vegetarisch kun je je lol op.
Maar aan desserts ontbreekt het een
beetje, vers fruit en een kopje Chinese thee dan heb je het wel gehad.
Het is natuurlijk het leukst om na
een Chinees etentje een dessert te serveren wat er een beetje bij past. Dus
geen griesmeelpudding of stoofpeertjes.
Maar wat dan wel, dat was nog even
de vraag....
Tot ik Matt Preston van Masterchef Australië
dit limoentaartje zag maken, toen wist ik het, die moest het worden. Limoen en
chilipeper kan toch niet beter.
Ik had er ook mangopudding en
lycheegranita bij gemaakt, een bord vol met allemaal kleine toetjes, heerlijk.
Maar ook bij de koffie of thee
misstaat een lekker stuk van dit limoentaartje niet, met of zonder de chili
jam.
Ingrediënten:
150 g biscuitjes
50 g gedroogde kokos, licht
geroosterd
100 g boter, gesmolten
250 ml slagroom
1 blikje gecondenseerde melk
Geraspte schil van 3 limoenen
Sap van 2 limoenen
Bakvorm van ca. 20x30 cm. Bekleed
met bakpapier
Voor garnering:
3 limoenblaadjes in smalle reepjes
gesneden
Chili limoen siroop:
25 g kristalsuiker
Sap van 1 limoen
1 rode chilipeper, zonder zaad, heel
fijn gesneden
Werkwijze:
Verkruimel de biscuitjes, meng er de
geroosterde kokos en gesmolten boter door.
Verdeel dit over de bodem van de
bekleedde vorm. Zet in de koelkast.
Klop de slagroom tot zachte pieken.
Doe de gecondenseerde melk in een
andere kom en klop dit tot het dikker wordt.
Meng hier de limoenrasp en sap door.
Meng voorzichtig de geklopte slagroom
door het gecondenseerde melk mengsel.
Verdeel dit over de biscuitbodem en
strijk de bovenkant glad.
Zet in de koelkast voor tenminste
drie uur.
Maak ondertussen de chili limoen
siroop.
Doe de suiker, limoensap en chili in
een klein pannetje op middelhoog vuur en breng aan de kook. Laat het circa 5
minuten koken tot het wat dikker wordt.
Roer ondertussen zodat de suiker
mooi oplost.
Giet in een kommetje en laat
afkoelen.
Verwijder de vorm, snijd de
afgekoelde taart in stukjes, verdeel er de in reepjes gesneden limoenblad over
en bedruppel met wat van de siroop.
Het ziet geweldig uit! Ik hou net van alles waar chili inzit en heb zelf afgelopene dinsdag brownies mee gemaakt. Jouw combinatie van limoen en chili lijkt me ook erg goed!
BeantwoordenVerwijderen//Valérie
www.globalspicedblog.tumblr.com
Om erachter te komen kun je maar één ding doen, uitproberen ;-)
VerwijderenJaaaaa chocolade met chili is ook een hele bekende combinatie, heb er nog nooit wat mee gemaakt maar je brengt me op een idee. Ga eens vaker bij jullie mooie blog rondkijken!
Groet, Karin