Het ziet er op de foto niet zo
aantrekkelijk uit maar schijn bedriegt, dat was het wel.
Een heerlijk curry met kip uit het
boek 'Rick Stein ontdekt de Oriënt'.
In heel veel curry's zit galanga,
limoenblad en citroengras, dan is het bijna al geslaagd want, wat zijn dat toch
heerlijke smaken. Die smaken kom je in de Chinese keuken helemaal niet tegen,
wat ik niet snap, ik neem aan dat het daar ook groeit.
De Chinese keuken is dan ook totaal
anders dan bijvoorbeeld de Thaise, Balinese, Sri Lankaanse of Maleise keuken waar
dit recept vandaan komt.
Ik kan gewoon trek hebben in een van
de vele curry's, en zodra de currypasta is gemaakt wordt dat alleen maar erger,
de hele keuken begint dan al heerlijk te ruiken.
Ingrediënten kruidenpasta:
4 gedroogde kashmirichilipepers, 30
minuten in warm water geweekt en afgegoten
78 g sjalotjes, in dunne plakjes
de kern van 3 dikke stengels
citroengras, gehakt
1 tl garnalenpasta
25 g galangawortel, geschild en grof
gehakt
2 el plantaardige olie
Overige ingrediënten:
2 el plantaardige olie
1.5 kg kip in 8 stukken
2 stengels citroengras, gekneust met
een deegroller en dan gehalveerd
4 kaffirlimoenblaadjes
1 tl palmsuiker
sap van 1 limoen
Bereidingswijze:
Maal voor de kruidenpasta alle ingrediënten
in een keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Verhit de olie in een middelgrote
pan op half hoog vuur, doe de stukken kip erbij en bak deze rondom lichtbruin.
Haal de kip uit de pan en zet even
opzij. Giet het meeste vet uit de pan, houd ongeveer twee eetlepels over.
Doe de kruidenpasta in de pan en bak
dit een minuut of 5. Voeg de gekneusde citroengras, kaffirlimoenblad, 200 ml
water en de kip toe en laat het ca. 40 minuten zacht sudderen tot de kip mooi
gaar is en de saus voor de helft ingekookt. Draai de stukken kip regelmatig om.
Roer de palmsuiker, het limoensap en
zout naar smaak door het gerecht en serveer.
Lekker met witte rijst en
boontjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten