Quinoa één van de superfoods van nu,
dat is ook wel te merken, er is een tekort en de prijs is zeker verdubbeld. We
eten het niet vaak, ik vergeet het gewoon.
Maar toen ik dit recept tegen kwam
heb ik het gelijk dezelfde week gemaakt. Geroosterde rode bietjes, geitenkaas,
pecannoten dat kan niet anders dan dat het heerlijk is.
Het recept komt uit 'Boodschappen'
zeg maar net als de Allerhande maar dan van Deen supermarkten.
Voorheen zou dit echt een recept
zijn uit het boekje van de Ecoplaza, gelukkig is dat niet meer zo. Ook de
'gewone' supermarkt speelt in op gezond eten. Je kunt er voor de meest vreemde ingrediënten
terecht.
Wat ik al verwachtte, een heerlijke
maaltijdsalade, Evert zag het eerst niet zo zitten, maar zoals wel vaker met
salades, vond hij het achteraf best wel lekker. Er werd dan ook gretig voor een
tweede keer opgeschept.
Als we van de zomer onze eigen
bietjes weer hebben dan komt dit zeker vaker op tafel, en dan lekker buiten in
de zon......
Ingrediënten voor 4 personen:
200 g quinoa
400 g rauwe bietjes, geschild
2 rode uien, geschild
2 el olijfolie
1 tl tijmblaadjes
200 harde geitenkaas of feta, verbrokkeld (ik heb Bastiaanse blauwe geit gebruikt)
1 bosje peterselie, grof gehakt
50 g pecannoten, geroosterd en grof
gehakt
zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Was de quinoa en kook deze volgens
de aanwijzingen op de verpakking (ca. 30 minuten)
Snijd de bieten en rode uien in
gelijke parten, schud ze om met de olijfolie, tijm en grof zeezout. Verdeel ze
over de bakplaat of braadslee. Rooster ca. 30 minuten in het midden van de
oven. Schep tussendoor een keertje om.
Meng de quinoa, bieten, uien, kaas
en peterselie voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi met de pecannoten en
serveer lauwwarm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten