We hebben nog wat maïs in de
vriezer, en de nieuwe maïs is alweer gezaaid, hoogste tijd om de voorraad op te
maken.
Lekker voor een soepje, risotto,
koekjes maar ook deze salsa is een goede besteding.
Heerlijk bij de bbq, bij vlees, tortilla's
of bij een picknick, multifunctioneel.
Het is het lekkerst om verse mais te
koken en de dressing door de warme mais te mengen, zo neemt deze de smaken
beter op.
Nu had ik mais uit de vriezer, ik
heb deze nog even in kokend water gedaan zodat ik de dressing ook door de warme
maïs kon mengen.
Maar de volgende keer ga ik het
maken met de maïskolf zo vers van de plant, maar dat kan nog wel even
duren....
Ingrediënten:
Dressing :
1 teen knoflook
½ jalapeñopeper, fijngehakt
¼ tl gemalen komijn
sap van een halve limoen
2 el lekkere olijfolie
flink gemalen zwarte peper
½ tl grof zeezout
Salsa:
ca. 180 g mais (zelf gekookt of uit
blik)
100 g gare zwarte boontjes
4 lente-uitjes, in smalle ringetjes
3 pruimtomaten, ontveld, zonder
zaden, grof gesneden
1 handje korianderblad, grof gehakt
1½ jalapeñopeper, fijngehakt (of naar smaak)
Bereidingswijze:
Maak eerst de dressing.
Doe de knoflook, chilipeper, zout en
komijn in een vijzel en stamp dit tot een pasta. Voeg het limoensap, olijfolie
en zwarte peper toe en meng het door elkaar.
Zet opzij.
Als je verse maïskolf hebt kook deze
dan ca. 5 minuten in een pan kokend water. Giet af en snijd de korrels van de
kolf als deze nog goed warm is. ze in een kom en giet de dressing erbij. Voeg
de overige ingrediënten toe en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Lekker
BeantwoordenVerwijderen