Menu

zaterdag 2 december 2017

Salade met tuinbonen, munt en pecorino





Salade, in deze tijd van het jaar?
Ja hoor ook nu worden er salades gegeten, maar met iets andere ingrediënten dan hartje zomer.
Nog wel met sla en rucola omdat we dat nog volop in de tunnel hebben staan. Tenminste... gister nog wel, nu ziet alles wit buiten van de vorst dus straks maar even kijken.
Deze salade is met tuinbonen, die hebben we alle jaren in de tuin. Makkelijk te telen en heel goed in te vriezen. We zoeken de gedopte boontjes altijd even uit, de kleintjes gaan in een bakje en de groters gaan in een zak, die zijn voor gerechten waar dubbel-gedopte tuinbonen voor nodig zijn. Deze salade bijvoorbeeld.
Lekker als salade maar ook heerlijk op een geroosterd broodje.

Het recept komt uit het boek 'Neem 5 ingrediënten' van James Tanner





Ingrediënten:

500 g diepvries tuinbonen
1 citroen, sap en rasp
25 g muntblaadjes, fijngesneden
100 g pecorino, of een andere lekkere pittige kaas (50 g geraspt, 50 g geschaafd)
50 ml lekkere olijfolie
50 g rucola en of waterkers
zeezout
versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Breng een flinke pan met water aan de kook. Doe er de bevroren tuinbonen in en kook deze 3-5 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken onder de koude kraan.
Verwijder het grauwe buitenste velletje, dan zijn de boontjes dubbel gedopt.

Doe de dubbel gedopte tuinbonen in een kom. Voeg het citroensap, rasp, munt, geraspte pecorino en olijfolie toen. Schep alles goed om en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Verdeel de rucola over een schaal en schep er de tuinbonen op. Verdeel er de schaafsels kaas over en besprenkel met een beetje olijfolie.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten