Polenta, maïsmeel ik vind het maar
verwarrend. Polenta is bij mij de grove variant en maïsmeel is fijn, net zo
fijn als meel. Spreekt voor zich.
Maar in het recept staat maïsmeelkoek
en bij de ingrediënten staat dan weer fijn maïsmeel en tussen haakjes polenta.
We hebben het beide in huis, dat
maakt kiezen niet makkelijk. Ik heb gekozen voor de fijne maïsmeel, de polenta
die we hebben is dan weer een snelkook variant en ik weet niet wat dat doet.
Het pakte goed uit, het werd een
heerlijke zachte taart. Toch laat het me niet los hoe de taart geworden was met
polenta, daar zit maar een ding op, proberen.
Het recept is van Nigella Lawson,
uit haar boek: Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?
Ingrediënten:
500 g rabarber, schoongemaakt en in
plakjes van ca. 0.5 cm
300 g fijne suiker (100 + 200 gram)
150 g bloem
1 tl dubbelkoolzure soda
(zuiveringszout, baking soda)
snuf zout
1 tl kaneel
155 g fijn maïsmeel
2 grote eieren
1 tl vanille-extract
125 g zachte boter
250 g yoghurt
Springvorm ø 24 cm, bekleed met
bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de rabarberstukjes in een glazen
of stenen kom en meng er de 100 gram suiker door.
Zet opzij maar niet langer dan een
half uur, anders wordt het te nat.
Meng de bloem, dubbel koolzure soda,
zout, kaneel en maismeel.
Klop in een kommetje de eieren los
met het vanille-extract.
Roer of mix in een grote kom de
boter en de 200 gram suiker romig en klop er geleidelijk het ei mengsel door.
Spatel er dan om en om wat van het bloem-mengsel en de yoghurt door. Niet te
lang mengen.
Als laatste gaat de rabarber erij,
samen met het vrijgekomen sap. Schep het even door.
Giet het beslag in de beklede
bakvorm en zet deze ca. een uur in de oven.
Mocht de taart te donker worden, leg er dan een stuk aluminiumfolie
over.
Haal de taart uit de oven en laat
deze eerst 15 minuten op een rooster afkoelen voordat je de vorm eraf haalt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten