Het is misschien te simpel voor op de blog maar we eten het regelmatig dus het is wel lekker.
De andijvie is klaar in de tuin dus dan moet je d’r wat mee, vier kroppen dus dat is eten en weggeven. Stimpstamp vinden we lekker maar gekookt daar zijn we niet weg van.
Stimpstamp eten we met spekjes of vegetarisch en dan met blokjes kaas en een gebakken eitje erop.
Nu dus andijvie uit de wok, het voordeel is dat je in één keer een hele krop opeet met stimpstamp is een hele krop een beetje veel.
Het recept komt uit ‘Vier seizoenen lekker koken’ van Albert Heijn, een dun boekje wat ik af en toe pak en waar toch wel erg lekkere recepten in staan.
Ingrediënten:
Een krop andijvie, gewassen en gesneden
Scheutje olie
Een rode of gewone ui, in halve ringen
Dikke teen knoflook, fijngesneden
3 cm gemberwortel, geschild en fijngesneden
Een flinke scheut chilisaus
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een wok, doe er de ui in en roerbak een paar minuten, doe er dan de knoflook en gember bij en roerbak nog een paar minuten. Haal het uit de pan en zet apart.
Doe de andijvie in de wok en laat het op hoog vuur slinken, doe er het mengsel van de ui, knoflook en gember bij.
Breng op smaak met de chilisaus, peper en zout.
Wij eten het altijd met rijst, en ik varieer wel met paddestoeltjes en gerookte tofu, net wat je lekker vind.
Andijvie kan het ook anders dan gekookt of stimp stamp, vroeg ik me af?
BeantwoordenVerwijderenEr nog een stukje kipfile uit de oven bij gedaan, gewoon gekruid met peper en zout en paar stukjes roomboter erbij.
Lekker eenvoudig recept, verrassend van smaak en voor herhaling vatbaar!
groet,
Marrian
Ik had een krop andijvie in de groentetas die ik nooit koop maar nu zomaar een keertje wel. Ik denk de hele dag aan de krop andijvie, wat moet ik er nou mee? Dit is een lekker recept dus dat kan altijd maar er moet toch meer mogelijk zijn dan koken, wokken en als stamppot. Ik ben er nog niet uit. Misschien toch maar eens 'gewoon' stomen. Maar of dat blog-waardig wordt.....
VerwijderenGroet,
Karin