Al bladerend door mijn nieuwe boek
'Eten met familie en vrienden' kwam ik dit recept voor aardbeien-rabarbercompote tegen.
Een mooi recept om de laatste
rabarber uit de vriezer op te maken voordat straks de nieuwe rabarber geoogst
kan worden.
Het ligt al volop in de winkels maar bij ons is het nog te klein,
ik moet nog even geduld hebben.....
Aardbeien hebben we ook nog niet
maar gelukkig hebben we de vriezer nog, dus kon ik toch aan de slag.
Een heerlijke compote met een grote
klodder mascarpone of slagroom, door de
yoghurt, bij een panna cotta of om een crumble mee te maken.
Je kunt dit heel goed van te voren
maken en ook goed invriezen.
Ingrediƫnten:
300 g rabarber
sap van een halve citroen
sap van een hele sinaasappel
rasp van een halve sinaasappel
2 el fijne kristalsuiker
200 g aardbeien, liefst kleine
Bereidingswijze:
Snijd de rabarber in stukjes van
ongeveer 3 cm en doe ze samen met het sap van de citrusvruchten en het sinaasappelrasp in een pannetje. Doe de suiker
erbij en stoof het geheel ca. 4-5 minuten.
Voeg de aardbeien toe en verwarm ze
2-3 minuten mee tot ze zacht worden, maar kook ze niet volledig aan pap. Ik heb
aardbeien uit de vriezer gebruikt en heb ze
maar een minuut verwarmt omdat bevroren aardbeien al zacht zijn.
Ik vond hem een beetje te zuur ik heb er suiker en honing bij gedaan en heb hem ook een beetje gebonden voor de rest was hij heerlijk
BeantwoordenVerwijderenNu ik het zo terug lees is 2 eetlepels suiker ook wel heel erg weinig.... Ik denk dat onze aardbeien heerlijk zoet waren anders had ook ik het niet zoet genoeg gevonden. Gelukkig kan het achteraf nog wat gezoet worden. Beetje binden is een goede tip, is het niet meer zo waterig.
Verwijderen