Dat heb je zo wel eens, geen keuken
maar wel trek, dan zijn er een paar opties, je haalt wat, je trekt een blik
open of je maakt iets makkelijks.
Iets halen heb je geen zin in, een
blik om open te trekken heb je niet in huis dus dan blijf er maar een ding
over, iets makkelijks maken.
Wat is er in huis, genoeg om een
super maaltijd te maken maar ja geen keuken, alleen twee pitjes die je in de
kamer moet gebruiken. Soep is altijd lekker, en tomatensoep is zo gemaakt.
Je kunt de soep natuurlijk weer zo
moeilijk maken als je wilt maar deze versie is snel en makkelijk.
Lekker met een stuk brood en altijd
nog beter dan een blik of een pakje.
's Middags stond de soeplepel nog in
een 10 liter emmer muurverf en 's avonds werd ie gebruikt waar hij eigenlijk
voor bedoeld is, je moet soms een beetje makkelijk zijn.....
Ingrediƫnten voor twee personen:
scheutje olijfolie
1 teen knoflook, gesnipperd
1 uitje, gesnipperd
½ liter passata
½ liter (groenten)bouillon, van een blokje
2 el Worcestershire sauce
tabasco naar
smaak
suiker naar smaak (ik gebruikte een scheutje gula djawa)
zout en peper
75 gram kleine
pasta, ik had orzo
restje brie of
camembert, optioneel
basilicum om te bestrooien
Bereidingswijze:
Verwarm de
olijfolie in een pan op het vuur en doe er de ui bij, laat dit even fruiten. Doe er de
knoflook bij en bak dit even mee, niet te lang de knoflook moet niet bruin
worden.
Giet de passata
en bouillon erbij en breng aan de kook, doe de pasta erbij en laat het op klein
vuur zolang koken tot de pasta gaar is. Breng op smaak met de Worcestershire
sauce, tabasco en gula djawa of suiker naar smaak.
Als de soep nu
wat te dik is kun je hem wat aanlengen met water.
Proef de soep en
breng op smaak met peper en zout.
Schep de soep in
kommen, doe er wat kleingesneden stukjes brie of camembert in en bestrooi met
basilicum.
Een sliertje
olijfolie doet het ook altijd goed maar dat bedenk ik als de foto gemaakt is en
de soep op is....
Oei wat lekker, deze soep ga ik maken.
BeantwoordenVerwijderenLeuk, je zal er zeker geen spijt van krijgen, nog een kleine tip: als je meer maakt kun je het ook nog invriezen. Dan is het de volgende keer helemaal een makkie ;-)
Verwijderen