De tuin vraagt op dit moment veel
tijd, dat houdt in dat het koken op een tweede plan komt. Er wordt wel gekookt
maar niet uitgebreid, of anders gezegd: het moet niet te veel tijd kosten.
De moestuin is in volle gang en in
de gewone tuin wordt het ook zienderogen groener, en een deel daarvan is
vuil.....
Gelukkig vind ik het heerlijk om
lekker op knieën door de tuin te kruipen, gewapend met een klauwtje en een
aspergesteker. Een ander gaat hardlopen of springt op de fiets om zijn of haar
'hoofd leeg te maken' ik doe dat in de tuin. Gelukkig maar, als ik het niet zo
leuk zou vinden wordt de tuin een blok aan je been, dan is er maar een optie,
asfalteren.
Al bladerend in het boek Mexicaans
kwam ik een Mexicaans ontbijt tegen, lekker tomaten met een ei. Een bladzijde
verder stond Mexicaans roerei met chorizo, klinkt ook wel erg lekker en er lag
nog een mooi chorizo worstje in de koelkast. Ik had zomaar het idee dat dit wel
eens heel veel punten kon scoren, en dat klopte een dikke 9.
Ingrediënten voor 2 personen:
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
100 g verse chorizo, in blokjes van
5 mm
1 verse rode chilipeper, zonder zaad
en zaadlijsten, fijngehakt
2 flinke knoflooktenen
1 tomaat, in vieren
6 eieren
25 ml volle melk
50 g oude Goudse kaas, fijn geraspt
zeezout en versgemalen peper
handje korianderblad, grof gehakt
Lekker brood, geroosterd
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een pan met
dikke bodem en bak de ui, chorizo en chilipeper. Doe er na een minuut of 5 de knoflook bij, draai het
vuur laag en bak dit ongeveer 10 minuten tot de ui glazig is en het vet uit de
chorizo is gesmolten.
Haal met een lepel het zaad uit de
tomaat en snijd deze in stukjes en doe het bij het chorizo mengsel in de pan.
Verwarm het een paar minuten door.
Klop de eieren met de melk los en
klop er de kaas door. Voeg peper en zout toe en de helft van de koriander. Giet
het eimengsel bij de chorizo, zet het vuur wat hoger en roer met een rubber
spatel van buiten naar binnen tot het eimengsel de garing heeft die je lekker
vind. Denk er wel aan dat het mengsel nog nagaart als het vuur uit is.
Schep het roerei op een lekker
broodje, bestrooi met de overgebleven koriander en serveer met een frisse
salade.
Lekker, zo'n gevuld roereitje. Met wat zelfgebakken brood toch meteen een volwaardige maaltijd. Ook chorizo lust ik, vind het alleen wel altijd een probleem een goede kwaliteit te vinden. Jij niet?
BeantwoordenVerwijderenIn het weekend vinden wij dit heerlijk, dan mag het gerust wat simpeler. Hier hetzelfde probleem wat chorizo betreft, welke is goed en welke niet, en waar koop je dan die goede.... Deze komt bij de Sligro vandaan en wij vinden hem beslist niet vekeerd. Alejandro Chorizo naturel of picante, voor dit gerecht de naturel gebruikt.
Verwijderen