Kalkoen Madras |
Een makkelijke curry waar je volgens Robin (van Aziatische ingrediënten) meestal wel alles voor in huis hebt.
Dit klopte we hadden alles in de voorraad dus ik kon zo aan de slag.
Het recept komt uit 'De eenvoudige Indiase keuken' van Madhur Jaffrey, wij hebben dat boek niet maar het is misschien nog wel eens een leuke aanvulling op de boekenverzameling.
Ik heb het gerecht met kalkoen gemaakt, dat hoeft niet zo lang te sudderen, ongeveer een uurtje.
We vonden het een heerlijke curry al had er wat minder gedroogde rode peper in gemogen, ik had er drie in de specerijenmix gedaan.
We hebben Kashmiri Chilli’s, op de zak staat ‘Mild’ dus ik dacht dat kan wel……
Deze Kashmiri Chilli’s hebben we in Engeland, besteld via internet bij http://www.spicesofindia.co.uk ook hebben we daar een Masala Dabba gekocht, of eigenlijk vier....
Bestelling uit Engeland |
Dat zijn ronde rvs blikken met daarin 7 kleine rvs bakjes waar je specerijen in kunt bewaren.
Je ziet ze wel eens op tv bij één of ander kookprogramma op de BBC als er Indiaas gekookt wordt.
Ik vond ze gelijk geweldig en heb een hele tijd gezocht maar in Nederland konden we ze niet krijgen.
In Engeland wel dus hebben we ze daar besteld gelijk met een voorraadje specerijen die je hier ook niet of moeilijk kunt krijgen.
We hebben nu een Masala Dabba met zaden, gemalen zaden, mengsels en vruchten.
Ik vind het super als ik ga koken met specerijen en ik pak een Dabba waar alles in zit.
Masala Dabba met gemalen specerijen |
Masala Dabba met zaden |
Voor het specerijenmengsel:
1 tl zwarte peperkorrels
1 tl venkelzaad
1 el korianderzaad
10 fenegriekzaadjes
10 fenegriekzaadjes
4 kruidnagels
4 gedroogde chilipepers (of meer/minder)
4 gedroogde chilipepers (of meer/minder)
Rooster alles zachtjes in een droge koekenpan tot het begint te geuren.
Overige ingrediënten:
2 middelgrote uien, in dunne halve maantjes gesneden
1 tl fijngesneden gember
2 tl fijngesneden knoflook
3 groene (of meer/minder) groene chilipeper
3 groene (of meer/minder) groene chilipeper
1 kg vlees naar keuze (lam, varken, kip, kalkoen of rund)
1 tl zout
2 grote tomaten in dunne halve maantjes (½ blik tomaten kan ook)
4 dl kokosmelk
2 grote tomaten in dunne halve maantjes (½ blik tomaten kan ook)
4 dl kokosmelk
Bereidingswijze:
Verhit een flinke scheut olie in een braadpan, of hapjespan met dikke bodem op halfhoog vuur. Bak hierin de uien tot ze echt bruine randjes beginnen te krijgen.
Voeg dan de gember, knoflook en groene peper toe en bak 30 seconden mee.
Doe dan het vlees erbij en bak het vijf minuten al omscheppend tot het kleur krijgt.
Voeg tot slot het zelf gemalen specerijenmengsel, zout, tomaten en de kokosmelk toe.
Breng aan de kook en laat het met het deksel erop zachtjes sudderen.
Lams- of varkensvlees een uurtje of 2 à 3, rundvlees langer en kip of kalkoen korter.
Je kunt dit een dag van de voren maken, het wordt alleen maar lekkerder en invriezen kan ook heel goed.
Lams- of varkensvlees een uurtje of 2 à 3, rundvlees langer en kip of kalkoen korter.
Je kunt dit een dag van de voren maken, het wordt alleen maar lekkerder en invriezen kan ook heel goed.
Erbij hadden wij Pandanrijst, gewokte witte kool en courgettes op zuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten