Eindelijk weer eens een recept met
pompoen. Vorig jaar had ik een tijdje elke week een pompoenrecept op de blog.
Tja dan wordt het steeds moeilijker om daar wat nieuws aan toe te voegen.
Maaaaaarrrrrrr deze is voor mij
nieuw dus die mag erop!
Het recept komt uit het boek 'De
last minute keuken' van Donna Hay.
Ik lees regelmatig op blogs dat
mensen groot fan van haar boeken zijn, voor mij reden genoeg om dit boek maar
weer eens uit de kast te pakken. En dat was niet voor niks.
Heerlijk, ik heb de pasta
zelfgemaakt, dat is erg lekker maar hoeft natuurlijk niet.
Ik heb een uchiki kuri pompoen
gebruikt, (uit eigen tuin uiteraard ;-), deze was best wel zoet, ik vond dat
niet erg maar Evert vond het wel erg wennen....
Volgende keer gebruik ik een
flespompoen, deze zijn minder zoet, ben benieuwd wat hij er dan van vindt.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 kg pompoen, geschild, zonder
pitten in blokjes
olijfolie
400 g pasta, pappardelle of
fettuccine
75 g boter
3 el salieblaadjes, ik heb er
twintig gebruikt
100 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
versgemalen zwarte peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Doe de pompoenblokjes op een met
bakpapier of bakmatje beklede bakplaat en besprenkel licht met olijfolie.
Zet in het midden van de oven en bak
ca. 30 minuten tot ze mooi goudbruin en zacht zijn.
Kook vlak voordat de pompoen klaar
is de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af.
Verwarm terwijl de pasta kookt de
boter met de salieblaadjes op halfhoog vuur. Laat de boter bruisen tot deze
mooi goudbruin ziet. Draai het vuur laag.
Meng de pompoen door de pasta en
verdeel dit over de borden. Schep er de gebruinde boter met salieblaadjes over,
breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de geraspte kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten