Dit gerecht zat ook in de
Maaltijdbox van Mathijs. Alle ingrediënten in de box, zelfs twee
knoflookteentjes, het enige wat jezelf moet hebben is olijfolie, zout en peper.
Een makkelijk, gezond en snel te
bereiden gerecht perfect voor doordeweeks. En weer eens wat anders dan dat wat
we meestal doordeweeks eten.Ik heb het netjes volgens recept gemaakt om uit te
proberen of het smakelijk was. Ik dacht dat het wat saai zou zijn maar dat viel
alles mee. Misschien wat meer kruiden en een pepertje voor wat pit maar dat is
persoonlijk. Het is de bedoeling van de box dat iedereen het lust en dat het
ook voor kinderen goed te eten is. De volgende keer maak ik het zonder gehakt,
we eten liever vegetarisch en dan kan met dit gerecht prima. En dan natuurlijk
het liefst met groenten uit de eigen tuin.
Ingrediënten voor 2 personen:
150 g rijst
1 courgette
2 wortels
2 tomaten
4 el kidneybonen (blikje)
2 tenen knoflook, fijn gehakt
250 g rundergehakt
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze:
Kook of stoom de rijst volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
Breng het gehakt op smaak met zout
en peper en maak er twee langwerpige platte gehaktballen van. Smeer de
buitenkant in met olijfolie.
Verhit een grillpan op hoog vuur tot
deze goed heet is. Leg de gehaktballen erin en draai het vuur tot middelhoog.
Bak de gehaktballen tot deze helemaal gaar zijn, draai halverwege een keertje
om.
Snijd de wortel, courgette en tomaat
in gelijke stukken.
Verhit in een ruime pan een scheutje
olijfolie en voeg de wortel toe, bak deze ca. 5 minuten, doe de knoflook en
courgette erbij en bak nog ca. 3 minuten. Als laatste gaan de tomaten erbij,
bak nog ca. 2 minuten. Nu mag de gare rijst en de kidneybonen erbij.
Laat het op middelhoog vuur nog even
doorsudderen, breng op smaak met zout en peper en serveer met een gegrilde
gehaktbal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten