zaterdag 16 april 2016

Doperwtensoep met munt





Het is groen en het …
Nee, geen Shrek, dit is eetbaar en ook nog eens heel lekker !

Een eenvoudig doperwtensoepje uit het boek 'Zonder pakjes en zakjes' van Karin Luiten.
Er zitten maar een paar ingrediënten in maar het is 'skoftig' lekker.
Tja, wat moet je er meer over zeggen ? Gewoon proberen !

Ingrediënten:

450 gr diepvriesdoperwten
1 ui, gesnipperd
wat blaadjes verse munt
600 ml groentebouillon (kokend heet)
100 ml slagroom
25 gr roomboter
zout en zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze:

Smoor de gesnipperde ui met de boter in een soeppan met deksel erop tot ie zacht is.
Voeg de groentebouillon, de slagroom, erwtjes, muntblaadjes, zout en peper toe en laat het geheel 5 tot 10 min. sudderen.
Pureer de soep hierna in een blender of met een staafmixer tot deze mooi glad en zacht is.

Wil je een lekkere schuimige soep ?
Doe het geheel in een hoge beker, kieper er een schuit ijskoude slagroom bij en pureer nogmaals met een staafmixer.


Tip: Het is ook lekker om de soep op te dienen met een paar gruyère kaaskoekjes, die ook op de blog te vinden zijn.


2 opmerkingen:

  1. Ik ben dol op doperwtensoepjes. Geeft zo'n lente-achtig gevoel. Veel beter als de traditionele erwtensoep.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha dat is toch wel een gewaagde uitspraak Nell, ik ben het het wel met je eens maar Evert denkt daar toch iets anders over..... kom niet aan de erwtensoep. En hij heeft dit stukje geplaatst ;-)

      Verwijderen