De boerenkool stond nog prachtig op
de tuin maar moest toch echt plaats maken voor de plantuien. Tja wat doe
je dan met zoveel boerenkool.... Eerst
de buren maar eens vragen of zij nog interesse hebben. Nou nee zij zaten ook
niet meer op boerenkool stamppot te wachten. Maar ze hadden nog wel een
heeeeeeerlijk recept.
En of er misschien toch nog boerenkool was, dat
gingen zij het zelf ook nog een keer maken. Jazeker.
Dus vorige week was bij ons de week
van de boerenkool, als salade, gewokt, zelfs nog een keer stamppot en deze
geroerbakte pikante noedels. Een week vol met vitamine C, boerenkool hét superfood van
Hollandse bodem.
Wat er toen nog over was hebben we door de slowjuicer gedrukt en het sap in een ijsblokjesvorm ingevroren. Dat kan mooi door de smoothie, allemaal gezondheid en wordt er niks weggegooid.
Wat er toen nog over was hebben we door de slowjuicer gedrukt en het sap in een ijsblokjesvorm ingevroren. Dat kan mooi door de smoothie, allemaal gezondheid en wordt er niks weggegooid.
Het is nu geen weer meer voor
boerenkool maar ik zet het recept toch nog maar op de blog dan heb ik dat maar
vast voor komende winter. We zijn het namelijk helemaal met de buurtjes eens,
het was heeeeeeeeeerlijk. Bedankt voor het recept M&M.
Ingredienten voor 2 personen:
200 g udonnoedels
200 g boerenkool, gesneden
2 el olijfolie
1 teen knoflook, fijn gesneden
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
225 g kleine champignons, of wat
grotere door de helft of in kwarten
2 tomaten, grof gehakt
1 milde rode chilipeper, zonder zaad
en zaadlijsten in halve ringetjes
3-4 tl rode currypasta, of naar
smaak
2 handjes geroosterde pinda's, licht
fijn gestampt, voor erover
paar partjes citroen, ter garnering
(optioneel)
Bereidingswijze:
Kook de udonnoedels volgens de
aanwijzing van de verpakking. Giet ze af en spoel ze goed met koud water.
Kook of stoom de boerenkool ca. 6
minuten tot deze zacht is. Giet af en zet apart.
Verhit de olijfolie in een flinke
hapjespan of wok en bak de knoflook, ui en paprika ca. 5 minuten. Doe de
champignons, tomaten en chilipeper erbij en hussel alles goed door elkaar. Doe
een deksel op de pan en gaar de groente ca. 5 minuten tot ze zacht zijn.
Doe de boerenkool, noedels en de
Thaise currypasta erbij, meng alles goed door elkaar en laat het al omscheppend
door en door verwarmen.
Serveer het gerecht op een bord of
in een kom en bestrooi met de geroosterde pinda's en schijfje citroen.
Mag ik dan beleefd afslaan voor dit gerechtje? Of mag de boerenkool vervangen worden door paksoi? Als slechte eter van boerenkool, is deze voor mij alleen weg te krijgen met veel ongezonde Hema worst. Erg hè?
BeantwoordenVerwijderenHaha ja hoor Nell dat mag maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar ik ben ook totaal geen liefhebber van boerenkool, en vond dit echt lekker. Ben het helemaal met je eens dat een goede rookworst (bij ons van de Groene Slager) de stamppot nog enigszins lekker maakt. En dan in verhouding veel worst en weinig stamppot.....
Verwijderen