Aardbeien, het is weer zover, we
plukken volop.
Het aardbeienbed is alleen een
beetje een rommeltje, het zijn niet alleen aardbeien wat daar groeit zeg
maar....
De aardbeien zouden een nieuwe plek
krijgen in de moestuin dus we hebben heel wat stekken verhuisd naar een mooi
schoon bedje. We hebben het oude bed niet opgeruimd maar het een beetje zijn
gang laten gaan, en dat is te zien. Maar ondanks dat er meer groeit dan aardbei
is de opbrengst geweldig. En eigenlijk is het zo gek nog niet dat er van alles
tussen groeit, zo liggen de aardbeien ipv op de grond lekker zacht op een bedje
van gras of een of ander onkruid. Met al
dat water wat er de afgelopen weken valt is dat geen overbodige luxe.
Wat te doen met al die aardbeien, zo
opeten, in de smoothie, invriezen en wat lekkers mee bakken.
Deze cake met aardbeien komt uit het
boek 'Gartine' van Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks.
Zij noemen het een aardbeienloaf dat
klinkt natuurlijk wel wat mooier dan aardbeiencake. Wij vinden het een succes,
ik heb hem dan ook al drie keer gemaakt, twee keer met aardbeien en 1 keer met
zwarte bessen, ook heerlijk. En wat ook wel leuk is, de cake is heel makkelijk om
te maken.
Ingrediƫnten:
150 g roomboter, gesmolten
225 g suiker
2 eieren
135 g Griekse yoghurt
rasp van 1 limoen
merg van een vanillepeul of 1 tl
vanille extract
225 g zelfrijzend bakmeel
125 aardbeien, eventueel extra om
erbij te serveren
5 el vlierbloesemsiroop (optioneel)
cakeblik van 24 cm, ingevet en
bekleed met bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160 °C. hete
lucht
Doe de gesmolten boter, suiker,
eieren, limoenrasp, yoghurt en vanille in een flinke kom en meng dit met een
garde goed door elkaar.
Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven
en spatel dit door het beslag. Doe de aardbeien erbij en spatel deze er ook
doorheen.
Schep het beslag in de voorbereide vorm, strijk de bovenkant glad en
zet de vorm net onder het midden in de oven. Bak de cake ca. 60 -70 minuten tot
deze mooi gekleurd en gaar is.
Haal de cake uit de oven en laat deze ongeveer
15 minuten in de vorm afkoelen op een rooster. Heb je vlierbloesemsiroop giet
dit er dan over als de cake nog in de vorm zit. Haal hem dan uit de vorm en
laat vervolgens helemaal afkoelen op het rooster.
Serveer met nog wat verse aardbeien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten