Een vriendin was jarig, wat moet je
die nou geven..... Eigenlijk hebben we kadootjes afgeschaft maar soms is een
verjaardag heel speciaal, dan kun je niet met lege handen komen.
Borduren is haar grootste hobby,
maar wat moet je daar nou voor kopen, een naald en een paar kleuren
borduurzijde? Gelukkig houdt ze ook van koken, dat is ook meer mijn ding.
Ze heeft zelfs, ik denk naar
aanleiding van deze blog, een slowcooker (crockpot) gekocht. Dat leek me wel
wat, een boekje met recepten voor de slowcooker. Zelf had ik het boekje ook
niet dus heb ik er gelijk maar twee gekocht.
De eerste recepten zijn gemaakt, zo
ook deze Italiaanse stoofpot met varkensvlees, heerlijk, helemaal als het een
beetje rommelig weer is zoals vandaag. Niks lekkerder dan het huis binnen komen
met een pruttelende crockpot op het aanrecht.
Oh ja Anita, mocht je dit lezen, ben
benieuwd of jij (of Ab....) er ook al wat uit gekookt hebt, en ook vooral wat
en was het lekker? Ik denk zomaar aan een recept met lam.
Ingrediënten voor 4 personen:
750 g varkensschouder, in stukjes
400 g kikkererwten uit blik,
uitgelekt en afgespoeld
400 g tomaten(stukjes) uit blik
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 wortel, in stukjes
1 stengel bleekselderij, in stukjes
4 tenen knoflook, fijngehakt
2.5 dl passata
1.25 dl groentebouillon, van een
blokje
2-3 el gedroogde munt
1 el gedroogde tijm
1 el gedroogde oregano
mespuntje kristalsuiker
zout en versgemalen peper
fijngesneden munt of peterselie voor garnering
Bereidingswijze:
Doe het vlees, kikkererwten en de
bliktomaten in de slowcooker.
Verhit de olie in een grote
koekenpan (hapjespan) en bak hierin de ui, wortel en bleekselderij onder voortdurend
roeren ca. 2 minuten. Voeg de knoflook toe en
bak deze nog 1-3 minuten mee tot de ui mooi zacht is.
Voeg de passata, bouillon, gedroogde
kruiden, suiker en zout en peper toe en breng dit aan de kook.
Giet of schep dit mengsel bij het
vlees en de kikkererwten in de slowcooker. Voeg eventueel nog wat bouillon toe
zodat het alles net onder staat.
Leg het deksel op de slowcooker en
schakel de timer in op stand laag voor 8 uur.
Voeg eventueel nog wat zout en peper
toe, bestrooi het gerecht met munt of peterselie en dien op.
Wij hadden er polenta bij maar een
gekookt aardappeltje, rijst of pasta kan natuurlijk ook.
Heerlijk! Stoofpotjes staan hier echt in de top 3! Deze ga ik ook eens maken. Fijne dag, groetjes Els
BeantwoordenVerwijderenBedankt Els! Dit was weer eens helemaal wat anders, meestal zijn stoofpotjes met rundvlees, door een nieuw boek krijg je weer nieuwe inspiratie ;-)
VerwijderenFijne maandag :-(
Groetjes, Karin