Bladerdeeg met snijbiet |
De eerste snijbiet uit de tuin is een feit. Normaal is dat al veel eerder maar doordat het aldoor veel te koud is gebleven loopt alles een paar weken op achter.
Je kunt het ook in de kas zaaien maar dat doen wij eigenlijk nooit, voor je het dan kunt snijden heb je de ruimte al weer nodig voor de tomaten.
We hadden er wel vliesdoek over gedaan voor bescherming, dat scheelt enorm, anders hadden we nog niet kunnen snijden.
Het was nog niet veel maar genoeg om er twee stuks van te maken.
Je kunt met de vulling natuurlijk ook spinazie nemen en variëren met dat wat je lekker vindt en in huis hebt.
Ik heb het eigenlijk een beetje uit de losse pols gedaan, niet echt volgens een recept.
Ik heb gebruikt:
Vier plakjes bladerdeeg
Een flinke vergiet vol met snijbiet (gewassen)
Een teentje knoflook, fijngesneden
Halve Spaanse peper, fijngesneden
Geitenkaas of feta
Peper en zout
Bereiding:
Ontdooi de bladerdeegplakjes en verwarm de oven voor op 180° C.
Laat de snijbiet op hoog vuur slinken en doe er de knoflook en Spaanse peper bij, laat nog een paar minuten meebakken, breng op smaak met peper en zout.
Doe het mengsel op een snijplank en snij/hak het wat fijner.
Verdeel het over de twee bladerdeegplakjes en verbrokkel er de geitenkaas of feta over, zoveel als je lekker vind.
Je kunt ze nu nog met losgeklopt ei insmeren en er ook nog wat sesamzaadjes over strooien.
Leg ze op een bakplaat en plaats in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten.
Ze zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn.
Een heerlijk vegetarisch hapje!
Lekker hè, snijbiet uit eigen tuin. Wij hebben ook al gehad. Ik heb de gewone groene en de brightlights weer dit jaar.
BeantwoordenVerwijderenMaar wat lees ik nou.... geen recept gebruikt??
Haha dat dacht ik wel, dat valt op, geen recept. Komt ook niet zo vaak voor maar ik had zoveel inspiratie opgedaan zaterdag ik was niet te houden.....
VerwijderenWij hebben alleen de groene (verschil moet er wezen), als je jong snijd ook lekker in een groene smoothie :-)