De laatste uchiki kuri pompoen van
afgelopen tuinseizoen lag nog in de kelder.
Wat ermee te doen, soep, pure of
geroosterd. Tja kan allemaal maar waarom geen burgers.
We maken van allerlei groenten
burgers dus dat moet toch ook van pompoen kunnen.
Eerst maar eens opzoek naar een
recept, in de boeken kon ik eigenlijk niets vinden en op internet was het ook
heel zuinig. Dan maar wat experimenteren.
De eerste keuze is gebruik ik de
pompoen rauw of gaar, kan allebei. Ik heb voor geraspte rauwe pompoen gekozen, volgende
keer ga ik de pompen eerst garen dan pureren en daar burgers van maken. Dit was
ook heel erg lekker maar we houden nou eenmaal van variatie.
Als broodje heb ik stukken Turks
brood gebruikt, dit is lekker luchtig, je kunt uiteraard elk soort brood of
bolletje gebruiken wat je hebt of lekker lijkt.
Ingrediënten:
300 g pompoen, geschild en grof geraspt
1 ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, geperst of heel fijn
gesneden
1 ei, losgeklopt
2 el kikkererwtenmeel (of een andere
meelsoort)
30 g geraspte kaas (welke je lekker
vind)
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl sumak
½
tl zout
handje hazelnoten, geroosterd en
grof gehakt
Olijfolie om in te bakken
broodjes naar keuze
rucola of een andere sla
rode ui in ringen
Harissa mayonaise:
4 el yoghurt
2 el mayonaise
kneep harissa, net hoe scherp je het
wilt
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten en een flinke
kom behalve de olijfolie.
Meng alles goed door elkaar.
Verhit een beetje olijfolie in een
koekenpan en schep hierin bergjes van het pompoenmengsel. Druk de bergjes een
beetje plat en bak ze aan beide kanten tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Snijd de broodjes door en besmeer de
onderste helft met de harissa mayonaise, beleg met sla, een burger en rode ui.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten