zondag 26 april 2015

Pasta met garnalen en rucola


  



Pasta, altijd lekker maar we vervallen wel vaak in de oude vertrouwde recepten.
Wel zo makkelijk en vaak lekker snel op tafel. Soms komt daar weer een nieuwe variant bij, zoals deze pasta met garnalen en rucola.

Deze tip kreeg ik op een verjaardag, de broer van de jarige is kookliefhebber dus altijd leuk als ik die even spreek, zo ook deze keer.
"Heb je nog wat lekkers gekookt?" Meer is niet nodig.
Hij begint te vertellen over wat hij gemaakt heeft, dat hij nog een zeebaars in zijn netje had, of ik wel eens bimi eet en of ik weet wat Paleo is. Kijk naast zo iemand kom ik de avond wel door.
Een van zijn succesnummers is deze pasta," Moet je echt eens maken, we eten het regelmatig."

Zo gezegd zo gedaan, het recept komt uit het boek 'Jamies Italië' van (beetje overbodig) Jamie Oliver , en laat dat boek nou op de boekenplank staan.....
Pasta hebben we altijd wel in huis, een zak met bevroren garnalen ligt standaard in de vriezer en rucola staat in de kas, de overige ingrediënten horen bij de inventaris.
Een topper, deze variatie is een mooie aanvulling op onze pastarecepten. 
Enne Louis mocht je dit lezen, bedankt voor de tip!

Ingrediënten voor 4 personen:

450 gedroogde spaghetti of een andere soort
extra vierge olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tot 2 gedroogde Spaanse peper, verkruimeld
400 g gepelde rauwe garnalen
1 klein glas witte wijn
2 opgehoopte puree van zongedroogde tomaten
1 citroen, schil geraspt en uitgeperst
2 handenvol rucula, grof gehakt
zeezout en zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan gezouten water.
Verhit ondertussen in een grote koeken- of hapjespan een paar scheuten olijfolie, doe er de knoflook en chilipeper bij. Ik heb 1 Chipottle chilipeper gebruikt, was voor ons heet genoeg.
Doe zodra de knoflook begint te kleuren de garnalen erbij en bak die een minuut.
Giet de witte wijn en tomatenpuree erbij en laat het mengsel een paar minuten pruttelen.
Schep met een kopje wat pastawater uit de pan met pasta, giet de pasta af in een vergiet en  laat deze uitlekken.  Hussel de pasta door de saus, doe het citroensap erbij samen met de helft van de rucula. Doe er eventueel wat van het kookvocht bij om de saus wat dunner te maken. Breng op smaak met zout en peper, en hussen nog eens goed door elkaar.
Verdeel de pasta over de borden, strooi er de geraspte citroenschil en de rest van de rucula over en serveer.





2 opmerkingen:

  1. Ja deze pasta hebben wij ook al een paar keer gegeten. Lekker hè.
    En wat je zegt: het meeste heb je in huis. Hier alleen nog geen rucola, maar dat komt wel weer.
    Mooie foto, krijg er meteen zin in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk, en weer eens wat anders.
      Wacht maar, nog effe en je komt weer om in de rucola!

      Verwijderen