Pasta, altijd lekker maar we
vervallen wel vaak in de oude vertrouwde recepten.
Wel zo makkelijk en vaak lekker snel
op tafel. Soms komt daar weer een nieuwe variant bij, zoals deze pasta met
garnalen en rucola.
Deze tip kreeg ik op een verjaardag,
de broer van de jarige is kookliefhebber dus altijd leuk als ik die even
spreek, zo ook deze keer.
"Heb je nog wat lekkers
gekookt?" Meer is niet nodig.
Hij begint te vertellen over wat hij
gemaakt heeft, dat hij nog een zeebaars in zijn netje had, of ik wel eens bimi
eet en of ik weet wat Paleo is. Kijk naast zo iemand kom ik de avond wel door.
Een van zijn succesnummers is deze
pasta," Moet je echt eens maken, we eten het regelmatig."
Zo gezegd zo gedaan, het recept komt
uit het boek 'Jamies Italië' van (beetje overbodig) Jamie Oliver , en laat dat
boek nou op de boekenplank staan.....
Pasta hebben we altijd wel in huis,
een zak met bevroren garnalen ligt standaard in de vriezer en rucola staat in
de kas, de overige ingrediënten horen bij de inventaris.
Een topper, deze variatie is een
mooie aanvulling op onze pastarecepten.
Enne Louis mocht je dit lezen, bedankt
voor de tip!
Ingrediënten voor 4 personen:
450 gedroogde spaghetti of een
andere soort
extra vierge olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tot 2 gedroogde Spaanse peper,
verkruimeld
400 g gepelde rauwe garnalen
1 klein glas witte wijn
2 opgehoopte puree van zongedroogde
tomaten
1 citroen, schil geraspt en
uitgeperst
2 handenvol rucula, grof gehakt
zeezout en zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de
aanwijzingen op de verpakking in een grote pan gezouten water.
Verhit ondertussen in een grote
koeken- of hapjespan een paar scheuten olijfolie, doe er de knoflook en
chilipeper bij. Ik heb 1 Chipottle chilipeper gebruikt, was voor ons heet
genoeg.
Doe zodra de knoflook begint te
kleuren de garnalen erbij en bak die een minuut.
Giet de witte wijn en tomatenpuree
erbij en laat het mengsel een paar minuten pruttelen.
Schep met een kopje wat pastawater
uit de pan met pasta, giet de pasta af in een vergiet en laat deze uitlekken. Hussel de pasta door de saus, doe het
citroensap erbij samen met de helft van de rucula. Doe er eventueel wat van het
kookvocht bij om de saus wat dunner te maken. Breng op smaak met zout en peper,
en hussen nog eens goed door elkaar.
Verdeel de pasta over de borden,
strooi er de geraspte citroenschil en de rest van de rucula over en serveer.
Ja deze pasta hebben wij ook al een paar keer gegeten. Lekker hè.
BeantwoordenVerwijderenEn wat je zegt: het meeste heb je in huis. Hier alleen nog geen rucola, maar dat komt wel weer.
Mooie foto, krijg er meteen zin in.
Heerlijk, en weer eens wat anders.
VerwijderenWacht maar, nog effe en je komt weer om in de rucola!