Er staat nog best wel wat prei op de tuin. Omdat we dit jaar de moestuin niet hebben gefreesd kon het mooi blijven staan, wordt er gefreesd moet de hele tuin leeg.
Het zijn mooie preitjes, niet van
die dikke jongens. Vaak gebruik ik er eentje door een Oosters gerecht of in
plaats van een lente-ui, maar dat dooit niet echt af.
Daarom maar eens een preigerechtje
maken.
Er lag nog een rol bladerdeeg in de
koelkast, gelukkig kun je die steeds makkelijker kopen. Geen gedoe met plakjes
die je aan elkaar moet plakken.
Het resultaat was heerlijk, of ik
het recept goed op wilde slaan, nou bij deze is dat gebeurt.
Ingrediƫnten:
1 rol bladerdeeg
6 preien
scheutje olijfolie
blaadjes van een paar takjes tijm
peper en zout
125 g harde geitenkaas, grof geraspt
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg uit op een met
bakpapier bekleedde bakplaat. Snijd met een mesje een inkerving op ca. 2 cm van
de rand, je krijgt een soort van lijstje. De buitenste rand zal mooi rijzen.
Maak de prei goed schoon, snijd in
ringen. Verwarm de olie in een pan en smoor de prei met de tijm, peper en zout
in ca. 20 minuten op laag vuur gaar.
Verdeel de prei over het bladerdeeg
maar blijf binnen de ingekerfde rand. Verdeel de geraspte kaas erover en bak de
plaattaart in ca. 25 minuten (net onder het midden in de oven) goudbruin en
gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten