Als ik aan Evert vraag 'Wat zullen
we eten' dan is de kans groot dat hij zegt: snert, carbonara, bubble and squeak
of snelle mie.
Snert valt eigenlijk altijd af,
carbonara wordt het soms net als bubble and squeak. Snelle mie heeft de meeste
kans, omdat het heel erg lekker is, heel erg makkelijk en we hebben altijd
alles wel in huis.
Snelle mie, een recept uit het boek:
De echte Chinese keuken thuis van Fuchsia Dunlop, een populair boek hier in de
keuken. Deze snelle mie is eigenlijk te simpel voor woorden, gekookte mie met
een sausje, wat lente-ui of prei, gebakken eitje erop en eten maar. Voor de
vitamines maak ik er meestal broccoli bij.
Ingrediënten voor 2 personen:
200 g gedroogde tarwenoedels of
boekweitmoedels
2 lente-uien, alleen het groen in dunne ringetjes
Ik heb twee dunne preitjes uit de tuin gebruikt
Voor de saus:
3-4 el tamari
2 el Chinkiangazijn
2 el chiliolie met bezinksel (het
recept is 4 el maar dat vinden we té)
1 tl sesamolie
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor de saus
in een kommetje
Kook de noedels volgens de
aanwijzing op de verpakking. Giet ze af en laat even uitlekken. Doe terug in de
pan, doe de saus en lente-ui erbij en meng alles goed door elkaar.
Bak een eitje en serveer dit op de
mie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten