Chocoladetaart
voor Pasen staat er in het boek, heel toevallig was het ook nog Pasen toen ik
deze bakte. Maar dat hoeft natuurlijk niet, chocoladetaart kun je altijd eten.
Ik
noem dit een taart voor de chocohollic omdat het geen twijfelaar is, echt
chocolade, tegen het bittere aan. Voor mij dan ook té maar voor Evert niet, die
kan het niet puur genoeg.
Dat
is natuurlijk wel wat te beïnvloeden met de chocolade die je gebruikt, de pure
chocolade die ik heb gebruikt was 78% dus dat is best wel veel.
In
de vulling gaat geen suiker en ik was ook vergeten om suiker in het deeg te
doen......
Voor
ons een suikervrije taart, wat het misschien wel gezonder maakt maar van mij
mag het wel wat zoeter.
Ingrediënten voor het deeg:
200
g bloem
1
el poedersuiker
100
g koude boter in blokjes
1
middelgroot ei, losgeklopt
Vorm
met losse bodem ø24 cm, ingevet
Bereidingswijze voor de bodem:
Doe de boter, bloem, suiker en het
losgeklopte ei in een kom en maak hier een samenhangend deeg van. Dit kan in
een keukenmachine, met de mixer maar ook heel goed met de hand.
Verpak het deeg in huishoudfolie en leg
het minstens een half uur te rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (onder en
bovenwarmte) op 180 °C.
Vet een lage taartvorm van 24 cm doorsnede
goed in.
Rol het deeg op een met licht bebloemd
werkblad uit tot iets groter dan de vorm. Rol het deeg om de deegroller en leg
het in de vorm. Druk het voorzichtig in de hoek en langs de rand. Snijd het
overtollige deeg weg. Prik de bodem in met een vork.
Leg een stuk bakpapier of aluminiumfolie
op het deeg en vul de vorm met steunvulling.
Bak de bodem 15 minuten in de oven, haal
hem eruit, verwijder de steunvulling en het bakpapier of aluminiumfolie. Zet de
bodem terug in de oven en bak nog 5 minuten tot deze mooi lichtbruin is en
gaar.
Maak ondertussen de vulling
Ingrediënten vulling:
1 ¾ dl slagroom
1 ¼ dl melk
125 g melkchocolade, fijngehakt
175 g pure chocolade van goede kwaliteit,
fijngehakt
2 eieren, losgeklopt
Bereidingswijze:
Breng de slagroom en de melk net aan de
kook, neem van het vuur en roer de beide soorten chocolade erdoor tot deze zijn
gesmolten.
Laat de saus een paar minuten afkoelen en
roer er dan de losgeklopte eieren door.
Giet het chocolademengsel in de
voorgebakken bodem en bak de taart ca. 15-20 minuten tot de vulling net stevig
is.
Laat de taart 20 minuten afkoelen voordat
u deze uit de taartvorm haalt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten