Als ik thuis ben dan eet ik onder de
middag graag een salade met een broodje.
Die salade kan van alles zijn, net
wat er in de tuin staat. Meestal pluksla maar als dat op is dan wordt het dat
wat voor handen is. Zo werd het deze keer postelein, rucola en chioggia biet.
De chiogga biet is een variant op de
'gewone' rode biet, niet alleen het uiterlijk maar ook de smaak is anders. Wij
vinden de rode biet smakelijker, deze wordt dan ook gebruikt voor de
wintervoorraad.
De chioggia ziet er prachtig uit en
is in heel dunne plakjes lekker in een salade.
Geitenkaas, walnoot, rode ui en een
dressing maken het af. En uiteraard een zelfgebakken broodje, het liefs
zuurdesem.
Ingrediënten:
flinke had vol postelein
flinke hand vol rucola
1 chioggia biet, geschild en in heel
dunne plakjes (een mandoline werkt geweldig)
klein rood uitje of sjalot, in halve dunne
ringen
klein handje walnoten, even
geroosterd
geitenkaas naar smaak
lekkere balsamicoazijn
Dressing:
2 el walnootolie
1 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 tl mosterd
Bereidingswijze:
Doe de ingrediënten voor de dressing
in een grote kom en klop dit goed door elkaar.
Voeg de postelein, rucola, biet toe
en schep het om zodat alles een filmpje dressing heeft.
Verdeel de groente op een bord en
garneer met de walnoten en geitenkaas.
Druppel er wat balsamico over, geef
nog een draai met de peper- en zoutmolen en rooster een lekker broodje.
Vanmiddag kom ik bij de groenteboerin, ligt daar veldsla denk ik, doch het bleek postelein te zijn.
BeantwoordenVerwijderenIk vroeg aan mw hoe ik dat klaar moest maken, stoven.
Vast keek ik bedenkelijk, doch ik dacht op je site zoek ik naar een recept, dat zal er vast op staan, dus ik neem het mee!
Bovenstaand recept klaargemaakt, zonder biet, want die had ik niet, het was heerlijk!
Groet
Marrian
Wat leuk 'Groentboerin'!
VerwijderenPostelein stoven is een bekende maar ik ben er niet zo van. En ik denk altijd maar zo, rauw is altijd gezonder :-) Ook leuk, in de winter als er nog niets is van sla is er wel al vaak postelein (de wintervariant is iets anders dan de zomervariant) dus dan kun je toch een lekker bordje klaarmaken.
Groet,
Karin