Het is met de tomaten net als met de
courgettes, altijd opzoek naar nieuwe recepten. Het begint altijd rustig maar
opeens kun je het niet meer be-eten.
Tomatensoep is altijd een goede
manier om in één keer van een vergiet vol tomaten af te komen, en lust er nou geen tomatensoep.
Je hebt in diverse uitvoeringen maar
deze met kokosmelk had ik nog niet eerder gezien, dus ook nog niet eerder
gemaakt.
We houden erg van kokos, het geeft
de soep wat oosters, het wordt er ook lekker romig van.
Het originele recept komt uit het boek 'Vers uit de tuin' van Sarah Raven, ik heb het wat aangepast. Een boek wat ik heel vaak pak als er overvloedig geoogst wordt.
Ingredienten:
1.5 kg rijpe tomaten
2 grote uien, gepeld en in vieren
olijfolie
zout en zwarte peper
3 tenen knoflook, geperst of geraspt
2 tl gember, geraspt
1 rode peper, of naar smaak, klein
gesneden
1 blik kokosmelk
1 el bruine basterd suiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Was de tomaten, snijd grote
exemplaren in kwarten, de kleinere in
helften en doe deze met de uien een scheut olijfolie, zout en peper in een
braadslee. Schep om zodat alles een filmpje olijfolie heeft.
Zet ca. 30-40 minuten in de oven tot
ze rondom een mooi kleurtje hebben.
Verhit wat olijfolie in een pan (waar
straks ook de tomaten in passen) en bak hierin de knoflook, gember en Spaanse
peper een minuut of 3-4. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en haal van
het vuur.
Doe er de tomaten uit de oven bij en breng aan
de kook, laat het op laag vuur een minuut of 10 zachtjes koken.
Pureer de soep in een blender of
keukenmachine en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten