donderdag 7 maart 2013

Bananenbrood



Bananenbrood


Wat te doen met overrijpe bananen?
Normaal doe ik ze in de vriezer en gebruik ze door de smoothies. Dat maakt de smoothie lekker koud en dik.
Je kunt er ook een bananenbrood van bakken, daar zijn de bananen nu voor gebruikt.
Het recept komt uit het Hummingbird bakboek, tot nu toe is alles wat ik eruit gemaakt heb een succes. De recepten zijn duidelijk beschreven en alles word in grammen aangegeven. Bij dit recept heb je 200 gram banaan nodig, meestal staat er 2 of 3 bananen, ik vind dat niks want je hebt grote en kleine bananen. Nu is het altijd goed.


Ingrediënten:


270 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
200 g gepelde bananen, fijngeprakt
280 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zuiveringszout
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
140 g boter, gesmolten
een cakevorrn van 13 x 23 cm, ingevet en met bloem bestoven

Voor 8-10 plakken


Werkwijze:

Verwarm de oven op 170 °C/gasstand 2-3.

Doe de suiker en de eieren in de kom van een keukenmachine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot ze goed zijn vermengd.
Klop de bananenpuree erdoor.

Voeg de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout, de kaneel en het gemberpoeder aan het bananenmengsel toe. 
Meng alles tot de droge ingrediënten gelijkmatig zijn opgenomen. Voeg de gesmolten boter toe en blijf kloppen tot alles goed is vermengd.

Giet het beslag in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant met een paletmes glad. Bak het bananenbrood circa 1 uur in de warme oven tot het stevig aanvoelt en een in het midden erin gestoken spies er schoon uitkomt. Laat het bananenbrood eerst kort in de vorm afkoelen, voor u het op een taartrooster zet om het helemaal koud te laten worden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten