Aardappel pompoen gratin |
Er moest van alles op, een pompoen, melk en een stukje cheddar kaas, wat kun je daar nou mee maken?
Ik kwam dit recept voor de aardappel pompoen gratin tegen in ‘Vier seizoenen lekker koken’ van Albert Heijn.
Er moest oa pompoen, melk en kaas in, dus ‘het’ recept om te maken.
Het meeste werk was het snijden van alles, toen de gratin eenmaal in de oven stond zat het werk erop.
We vonden het heerlijk, zeker om te onthouden.
De pompoen was de laatste van eigen oogst, de aardappelen zijn ook uit eigen tuin, daar hebben we nog genoeg van. De rucola komt uit de kas, die heb ik afgelopen najaar gezaaid, daar plukken we nu volop van. De nieuwe pompoen is alweer gezaaid en de pootaardappeltjes liggen te spruiten, nu wachten op wat warmer weer.
Ushiki Kuri |
Voor vier personen
Ingrediënten:
1 kg vastkokende aardappels
1 kg pompoen
100 geraspte pittige kaas, bijvoorbeeld grana padano
1 zakje Italiaanse kruiden (20 gr), fijngehakt
750 ml melk
750 ml melk
250 ml slagroom
2 teentjes knoflook, uitgeperst
ingevette ovenschaal (inhoud ca. 2 ½ liter)
aluminiumfolie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappels en snijd ze in ½ cm dikke plakken.
Snij de Pompoen in parten, schil de parten en verwijder de zaden. Snijd de parten in ½ cm dikke plakken.
Leg de helft van de aardappels in de ovenschaal en bestrooi met zout, peper, kaas en 1/3 deel van de Italiaanse kruiden. Leg hierop de helft van de pompoen en bestrooi ook met zout, peper, kaas en kruiden. Op de pompoen de rest van aardappels leggen en bestrooien met zout, peper, kaas en kruiden. Eindigen met laag pompoen en bestrooien met zout, peper en rest van de kaas.
Meng de melk met de room en de knoflook en schenk dit over het aardappel pompoenmengsel. Dek de schaal af met aluminiumfolie en de zet de gratin ongeveer 1 uur in het midden van oven.
Verhoog dan de oventemperatuur naar 250 °C
Verwijder de folie van de ovenschaal en laat de gratin boven in de oven goudbruin kleuren.
Lekker met een groene salade.
Aardappel pompoen gratin |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten