Wat een prachtige weer hebben we de
afgelopen dagen gehad, het schijnt weer wat minder te worden maar dit kunnen ze
ons niet meer afpakken. Hier worden we toch allemaal blij van!
Om wat te bakken wilde ik ook een
beetje voorjaar en dan wordt het al gauw iets met citroen. Geen taart of ander
moeilijk iets maar simpel.
Deze citroencakejes zijn simpel, het
recept komt uit 'Cake Days' van de Hummingbird bakery, daar hebben ze ook nog
een mooie topping van eiwit en poedersuiker. Ik heb dit achterwege gelaten
omdat het een soort van Italiaanse meringue is moet je eerst een suikersiroop maken, deze wordt dan bij de geklopte
eiwitten gedaan.
Het is natuurlijk leuk om te doen
maar ik gunde me daar helemaal geen tijd voor, ik wilde zo snel mogelijk naar
buiten, het tuinvirus heeft toegeslagen....
Ingredienten voor ca. 16 stuks
80 g zachte boter
280 g fijne kristalsuiker
240 g bloem
1 tl bakpoeder
¼
tl zout
1 tl geraspte citroenschil
2 grote eieren
2.4 dl volle melk
2 el maanzaad, optioneel
Lemon curd, optioneel
Bereidingswijze:
Verwarmde oven voor op 190 °C en zet in de holtes van
de muffinbakvorm goed passende papieren of siliconenvormpjes.
Klop met een handmixer of in een keukenrobot de boter,
suiker, bloem, het bakpoeder, zout, citroenrasp en het maanzaad op lage snelheid tot de
ingrediënten goed gemengd zijn en een kruimelig mengsel vormen.
Doe de eieren in een kom en klop de melk er met een
garde door. Giet driekwart van het melkmengsel bij de droge ingrediënten en
meng alles op lage snelheid Klop het mengsel dan op matige snelheid dik en glad
en schraap af en toe de zijkanten van de kom schoon. Voeg de rest van het
melkmengsel toe en klop het beslag op matige snelheid tot het glad is en alle
ingrediënten zijn opgenomen.
Verdeel het beslag over de vormpjes en vul die voor
twee derde. Ik heb op ieder vormpje een theelepel lemon curd gedaan maar dit is
niet noodzakelijk.
Bak de cakejes 18-20 minuten, tot ze goed gerezen
zijn en veerkrachtig aanvoelen. Laat de cakejes even in de bakvorm zitten haal ze er dan uit en laat
ze verder afkoelen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten