donderdag 13 maart 2014

Salade van rode kool, pastinaak, sinaasappel en dadel




Er stond nog een mooi klein rood kooltje in de tuin, maar om met dit weer nou aan de gestoofde rode kool met appel te gaan....
Dan denk ik toch meer aan een salade en dat kan ook heel goed met rode kool.
Voor deze salade is ook pastinaak nodig en die staan ook nog in de tuin, sinaasappel en dadels zijn net even te tropisch voor de eigen tuin helaas, maar gelukkig hebben we beide altijd wel in huis.
Het recept komt (weer) uit Veg, het bestaat uit niet zo veel ingrediënten en is makkelijk te maken.
Dat is wel lekker met dit mooie weer, er is buiten genoeg te doen dus gun ik me niet zoveel tijd om in de keuken te staan. Ik heb er platbroden bij gebakken van lemairemeel, heerlijk.

Ingrediënten voor twee personen: 

1 grote of 2 kleine sinaasappels
¼ klein rood kooltje, hart verwijderd, heel fijn gesneden
1 middelgrote pastinaak, geschild en grof geraspt of julienne gesneden
2 el lekkere olijfolie
2 Medjool-dadels zonder pit, in plakjes
paar takjes tijm, alleen de blaadjes, gesneden
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Snijd de boven- en onderkant van de sinaasappel. Zet de vrucht recht op een snijplank en snijd er rondom de schil af tot op het vruchtvlees. Snijd boven een kom de partjes tussen de vliezen los, zodat al het sap in de kom druipt en de partjes erin vallen. Als je klaar bent, knijp je het membraan uit boven de kom.

Doe de fijngesneden kool en geraspte pastinaak in een andere schaal, voeg het sinaasappelsap toe (de partjes nog niet) en sprenkel er de olijfolie overheen. Voeg wat zout en peper toe, schep alles met je handen om en verdeel over de borden.
Leg de sinaasappelpartjes en de plakjes dadel er bovenop en maak af met de tijmblaadjes. Meteen opdienen.


2 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk, en ook echt nog iets voor deze tijd van het jaar! Ik heb het recept ook in Veg zien staan.
    Weer eentje voor op het lijstje 'nog-te-maken'
    Geniet van het mooie weer vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was ook lekker, en eigenlijk best simpel. Oh jee een lijst(je) 'nog te maken' we mogen wel 100 worden.
      Ik heb genoten van het mooie weer, ben bang vandaag een stuk minder.... Weer om in de keuken te zijn!

      Verwijderen