zaterdag 1 maart 2014

Super simpele appelcake




Er zou 's middags een vriendin om een koppie komen, dus reden genoeg om wat te bakken.
Ik had niet veel tijd dus het moest een beetje makkelijk zijn. Iets met appel is altijd lekker maar ook heel vaak bewerkelijk. Zo niet deze appelcake, een fluitje van een cent, binnen het uur staat ie op tafel, dan moet hij nog wel even afkoelen natuurlijk.
Ik had zo mijn bedenkingen toen ik de hoeveelheden zag, vond het allemaal erg weinig en de appels erg veel. Ik heb me toch maar netjes aan het recept gehouden en het resultaat was super. Alleen had ik de cake te laag in de oven gezet, hij moet echt in het midden of zelfs iets erboven, dan wordt de onder en zijkant minder donker....
Het recept komt uit 'De Banketbakker', ja daar is ie weer!

Ingrediënten cake:

125 g roomboter
125 g suiker
snufje zout
2 eieren
125 g bloem
3 g bakpoeder

Ingrediënten voor de vulling:

400 g appels (jonagold), geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes
25 g suiker
snufje kaneel

75 g gesmolten roomboter, om te bestrijken (ik heb 40 g gebruikt)
75 abrikozenmoes, optioneel

Springvorm ø 24 cm ingevet

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Roer voor de cake de boter, suiker en het zout tot een romig mengsel. Dit kan in een keukenrobot maar gaat net zo makkelijk met een handmixer.
Klop er een voor een de eieren door en als laatste de gezeefde bloem met het bakpoeder.
Verdeel het cakebeslag over de bodem van de springvorm.
Meng de appelblokjes met de suiker en het kaneel en leg deze op het cakebeslag. Zorg dat de randen ongeveer een centimeter vrij blijven.
Bak de cake ca. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Haal de cake uit de oven en bestrijk de appelblokjes met de gesmolten roomboter.
Laat de cake afkoelen en bestrijk hem dan met de abrikozenmoes.



2 opmerkingen:

  1. ik zie 't: de zijkant- en onderkant zijn net iets te donker. Geen probleem: snijd de rand eraf, doe het in een plastic zakje, papiertje eromheen en richting Zeeland sturen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaja dat dacht ik wel, de kenner ziet het gelijk! En dan lekker ruim snijden zeker ;-)

      Verwijderen