vrijdag 18 juli 2014

Aardappelsalade met tomaatjes, ei en sperziebonen



Een salade met alles uit de eigen tuin, is dat leuk of niet? Lekker is het in ieder geval.
Mooie nieuwe piepertjes, lekkere zoete tomaatjes, mooie sperzieboontjes alleen de eieren die hebben we niet zelf.
We hebben eerder wel kippen gehad maar het voer werd ook erg op prijs gesteld door ratten, helaas geen kippen meer.
De eieren halen we bij de boer op de hoek, ook lekker.
Het is een lekkere smeuïge salade, je krijgt het idee dat er mayonaise door zit maar dat is niet zo, dat is het effect van de 'net niet hardgekookte' eieren.
Het originele recept is zonder de sperziebonen, die heb ik er zelf aan toegevoegd, het hoeft dus niet.
Het recept is van Hugh Fearnley-Whittingstall en komt uit Veg!

Ingrediënten voor 2 personen (grote eters):

600 g nieuwe aardappels
350 g sperziebonen
5 grote eieren 
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
bosje bieslook
zeezout en zwarte peper uit de molen 

Voor de vinaigrette:

6 el koolzaad- of olijfolie
4 tl ciderazijn
1 tl mosterd
snufje suiker

Bereidingswijze:

Kook of stoom de aardappels en sperziebonen gaar.
Kook intussen de eieren ca. 7 minuten, giet ze af en laat ze even schrikken onder de koude kraan. Laat afkoelen en pel ze.

Doe de ingrediënten voor de vinaigrette in een leeg jampotje en schud dit tot het een mooi geheel is.
Snijd de gekookte eieren in grove stukken en doe ze in een grote schaal. Giet de vinaigrette erover en meng het goed. Hierbij prak je de eieren een beetje.

Snijd de aardappels en sperziebonen kleiner en doe ze samen met de tomaatjes bij het eimengsel.
Schep het goed om, proef en breng op smaak met zout en peper. Knip er de bieslook over en dien lauwwarm op.






2 opmerkingen:

  1. Lekker hè. Ik heb deze salade al een paar keer gemaakt (foto gemaakt, nog niet op de blog gezet)
    Goed idee om er sperzieboontjes door te doen. Hebben jullie ook zoveel?
    Wij eten nu 2-3 keer per week eigen boontjes. Een geweldige oogst dit jaar.
    Veg blijft een superboek!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super lekker! Genoeg boontjes niet overdreven veel, eten en weggeven..... Nu komen ook de snijbonen, deze zijn goed in te vriezen. Ja hoor ook hier grote fan van Veg!

      Verwijderen