Wie kent het niet coleslaw, je kunt
het in de super kopen in van die plastic bakjes, druipend van de dressing. Je kunt het natuurlijk ook zelf
maken, dan weet je wat je eet.
De 'gewone' koolsalade heb ik al
eens op de blog gezet, deze heeft Aziatische invloeden en smaakt daardoor weer
heel anders.
Lekker bij een bbq of bij een
Oosters getinte maaltijd, wij aten het bij spareribs, ook heerlijk.
Het recept komt uit Veg.
Ingrediënten voor 6-8 personen:
1 bosje lente-uitjes, boven en
onderkant eraf, in stukjes
4 middelgrote wortels, geschild
1 kleine witte kool
Voor de dressing:
2 el sojasaus
1 el heldere honing
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 el verse gember, fijngesneden
2 el witte-wijnazijn of rijstazijn
2 el sesamolie
2 el olijfolie
Voor eroverheen:
handvol korianderblad, grof
gescheurd
limoensap
Bereidingswijze:
Doe de gesneden lente-uitjes in een
grote schaal.
Snijd de wortel in dunne reepjes op
een mandoline of rasp deze grof, doe bij de lente-uitjes.
Verwijder de buitenste lelijke
bladeren van de kool en snijd hem in vieren.
Snijd de kool in zo dun mogelijk
reepjes tot aan de stronk (deze wordt niet gebruikt).
Doe de kool in de schaal met wortel
en lente-ui.
Roer voor de dressing alle ingrediënten
door elkaar, de honing moet opgelost worden.
Giet de dressing over de groente en
schep het goed door elkaar. Laat de salade 10-20 minuten staan, zodat de
groente wat zachter wordt.
Dien de koolsalade op met de koriander
en een scheutje limoensap.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten