Het is zover, eigen sperzieboontjes
en aardappeltjes. Wat heerlijk om dat weer uit de eigen tuin te oogsten en te
eten.
De sperziebonen was nog niet heel
veel dus tekort om 'gewoon' zo te eten, dan hebben we toch al gauw 600 gram nodig. Daarom opzoek naar een recept
waar deze heerlijke boontjes in verwerkt worden. Dit recept vond ik in Veg,
precies wat ik zocht. Er gaan nieuwe aardappeltjes, sperziebonen, knoflook,
zwarte olijven en basilicum in.
De aardappeltjes, sperziebonen én de
knoflook komen vers uit de tuin, er stond nog een (beetje op zijn retour)
basilicumplantje en zwarte olijven staan meest altijd wel in de koelkast.
Ik wordt altijd heel blij als er in
een gerecht ingrediënten gaan die we in huis hebben en eigenlijk ook op moeten.
Ik heb 1.5 keer de hoeveelheid van het recept gemaakt,
er is zowaar nog wat over.... dat eten we vandaag onder de middag. Ik doe er
nog wat kerstomaatjes een handje rucola en lekkere geitenkaas door, een lekker
eigen gebakken snee zuurdesem erbij en we eten weer.
Een lekker zomers gerecht waarvoor
je niet te lang in de (hete) keuken hoeft te staan.
Ingrediënten voor 2 personen:
500 g kleine nieuwe aardappeltjes, schoon geborsteld
200 g sperziebonen, puntjes eraf en
in stukjes van 3-4 cm
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, in dunne
plakjes
50 g zwarte olijven, zonder pit,
grof gesneden
flinke hand basilicum, gescheurd of
geknipt
flinke kneep citroensap
zeezout en versgemalen peper
Bereidingswijze:
Kook of stoom de aardappeltjes en de
sperziebonen net gaar, giet ze af en doe deze samen terug in de hete pan.
Maak ondertussen de dressing door de
olijfolie zachtjes te verhitten. Doe de knoflook erbij en laat dit een paar
minuten zachtjes sudderen zonder dat de knoflook bruin wordt. Voeg de olijven
toe en verwarm deze een minuutje mee. Haal van het vuur.
Schenk de olijfolie, knoflook en
olijven in de pan met aardappelen en sperziebonen. Voeg de basilicum toe,
citroensap naar smaak en zout en peper. Schep door elkaar en dien warm op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten