Ik heb van Evert een nieuw kookboek
voor mijn verjaardag gekregen .....
De eerste indruk was mwah, zal ik
hem houden of zal ik hem ruilen. Ik krijg van hem wel vaker een kookboek dat ik
denk, hoe verzin je het. Goed bedoeld natuurlijk maar waarom zo een onbekend
boek terwijl de boekwinkel vol ligt met bekende boeken die ik best wel wil
hebben.
Ik zie het maar als gave, dat hij
net dat boek uitkiest wat ik niet zou kopen, zo ook dit boek.
Voordat ik nou direct naar de winkel
ren om het te ruilen toch maar eens even op mijn gemak doorgebladerd. Prachtige
foto's daar ligt het niet aan en de recepten vallen eigenlijk ook niet tegen,
ik houd hem. Evert blij en ik ook.
Dit citroenijs met maanzaad is het
eerste recept wat ik eruit gemaakt heb. We hebben al jaren een ijsmachine die
voor het mooie té weinig wordt gebruikt. Hij stond altijd achterin een kastje,
niet echt uitnodigend om te pakken. Nu niet meer, hij staat vooraan dus dat is
geen reden meer om geen ijs te maken. En met dit weer lust iedereen toch wel een
ijsje.
Voor dit recept heb je eigenlijk
geen ijsmachine nodig, je kunt het ook zo in de vriezer zetten, maar als je er
toch eentje hebt dan gebruik je die er natuurlijk voor.
Lekker zacht citroenijs met
knispertjes van het maanzaad uit het boek: Het Farmhouse Cookbook van Sarah Mayor. Op naar het volgende recept!
Ingrediënten:
4 citroenen
1 blikje gecondenseerde melk
150 g Griekse yoghurt
2 dl slagroom
50 g maanzaad
IJsmachine of een cakeblik bekleed
met bakpapier of vershoudfolie
Bereidingswijze:
Rasp de schil van twee citroenen en
pers alle vier citroenen uit (ca. 200 ml citroensap).
Giet de gecondenseerde melk in een
mengkom en klop er het citroenrasp en -sap geleidelijk door tot er een dik
mengsel ontstaat. Roer de yoghurt erdoor.
Klop de slagroom in een aparte
mengkom tot zachte pieken en spatel dit door het mengsel. Roer als laatste het
maanzaad erdoor. Giet het mengsel in het cakeblik en dek af met vershoudfolie.
Zet minimaal 6 tot 8 uur in de
vriezer, een hele nacht is altijd goed.
Als je een ijsmachine hebt laat het
mengsel dan eerst koud worden in de koelkast, giet het daarna in de ijsmachine
en draai er ijs van.
Hmm lekker, ik ga het citroenijs binnenkort eens proberen. Zonder het maanzaad ben ik bang, want dat ziet manlief niet zitten. Herkenbaar stukje trouwens. Ik vraag me soms ook af waarom mensen nog kookboeken voor mij kopen. Maar het kan wel eens goed uitpakken!
BeantwoordenVerwijderenHaha mannen, je proeft er niks van het geeft alleen een beetje structuur. Ik denk dat dit kookboek goed uit gaat pakken! In elk kookboek staat wel wat lekkers, dus van kookboeken heb je nooit genoeg ;-)
VerwijderenPS je bent volger geworden, LEUK!
Ha Karin, ik durf te betwijfelen of die man van jou echt zo'n slechte smaak heeft als het om kookboeken kopen gaat. IJs gemaakt uit gecondenseerde melk is best hip en heul erg lekker. Als ik jou was, zou ik dit boek zeker houden, het ijs ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenNou zo erg is het ook weer niet hoor, dit is dan ook een blijvertje!
VerwijderenHaha zijn wij ook een keertje hip, makkelijk te maken en erg lekker en ook niet onbelangrijk, geen rauwe eieren ;-)