Postelein, wordt het nog wel
gegeten? Ik zie het bij de Lepelaar wel liggen dus zal er wel animo voor zijn.
Thuis aten we het bijna nooit, komt ook
wel omdat mijn opa het niet op de tuin had. Heel veel van wat we aten kwam uit
zijn tuin, in ieder geval zomers.
Worteltjes, peultjes, kool,
spinazie, sla, andijvie,bloemkool, komkommer en uiteraard aardbeien.
Ik had zomaar een regeltje gezaaid,
het is een makkelijk groeier, voor je er erg in hebt kun je snijden.
Wacht daar niet té lang mee anders
zijn de stelen te dik, dat is niet lekker.
Maar dan heb je een vergiet vol en dan.....
Gekookte groente ben ik geen
liefhebber van, denk dan aan de andijvie die we vroeger thuis aten, nee niet
echt een succes. Was ik sowieso een hele slechte eter, gelukkig is dat een heel
eind bijgetrokken.
Waarom niet door de pasta, net als
ik wel eens met spinazie of snijbiet doe. Niet stuk koken, alleen even laten
slinken, zo blijven alle vitamientjes ook het best bewaard.
Lekker, we kunnen niet anders
zeggen, het heeft wel wat van spinazie of snijbiet weg, alleen wat fijner van
smaak. Ik zal eens op het zakje zaad kijken tot wanneer er gezaaid kan worden,
dit lusten we wel vaker.
Ingrediënten voor 2 personen:
3 flinke handen postelein, goed
gewassen en dikke stelen verwijderd
olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
200 g kerstomaatjes, in vieren
75 g zachte blauwe kaas
50 g walnoten, geroosterd en in
stukjes
peper uit de molen
zout
200 g pasta, ik heb linguine gebruikt
Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de aanwijzing
op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een
(grote) hapjespan, doe de ui en knoflook erbij en bak dit op middelhoog vuur
glazig.
Doe er twee flinke handen postelein en
de tomaatjes erbij, schep om zodat de postelein slinkt. Doe de blauwe kaas
erbij en laat dit smelten, voeg zo nodig een beetje water of kookvocht van de
pasta toe om het smeuïg te maken.
Doe nu de gekookte pasta erbij, meng
alles goed door elkaar. Nu gaat de overgebleven postelein en de walnoten erbij,
schep het nogmaals om en serveer.
Oh dit is lekker Karin! Ik vind postelein verrukkelijk. Deze gaat op het lijstje!
BeantwoordenVerwijderenLeuk Els, nu maar hopen dat het lijstje niet heeeeeel erg lang is..... Volgens mij vind je postelein heerlijk of je gruwelt er van, wij horen bij de eerste groep.
Verwijderen