Ik heb het
vast al eens eerder gezegd, ik ben geen liefhebber van boerenkool. Eigenlijk
helemaal niet van stamppot, hutspot bijvoorbeeld, hoe kan dat lekker zijn,
gekookte aardappel, wortel en uien....
Alleen
zuurkool dat lust ik graag, en dan het liefst met spek én worst.
We hebben
wel boerenkool in de tuin en ik zal er eerdaags ook wel stamppot mee maken maar
ik stel het zo lang mogelijk uit. Eerst moet de vorst erover dan pas is het
klaar voor stamppot tot die tijd pluk ik er losse bladen af voor een salade.
In eerste
instantie bij gebrek aan beter maar eigenlijk is het nog best wel lekker, en
ook mooi meegenomen, super gezond.
Ik doe
erdoor wat er is huis is, tomaatjes, rode ui, avocado en uiteraard geitenkaas.
De dressing maak ik van olijfolie, citroensap en hazelnoot edik. Deze edik is
een beetje stroperig en wat zoetig, het doet een beetje aan balsamicoazijn
denken, ik vind het erg lekker bij deze salade. Uiteraard nog een draai met de
zout en pepermolen en een geroosterd broodje.
Niet echt een recept maar hier wat ideeën:
paar bladen
boerenkool, blad eraf geritst, fijn gesneden (uiteraard gewassen...)
handje
rucola
paar toppen van de venkel
kerstomaatjes
avocado
rode ui in
halve dunne ringen
geitenkaas
nootjes
(pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten), geroosterd
zout en versgemalen
peper
Dressing:
4 el
olijfolie
2 el
hazelnootedik of balsamico
1 el
citroensap
Bereidingswijze:
Maak de
dressing in een grote kom door alle ingrediënten door elkaar te kloppen, doe de
boerenkool en rucola erbij en schep om zodat al het groen een filmpje dressing
heeft.
Verdeel op
de borden of een schaal. Garneer met de tomaat, avocado, rode ui, geitenkaas en
de nootjes. Als laatste nog wat zout en peper uit de molen.
Erbij
natuurlijk het liefst een zelfgebakken (geroosterd) broodje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten