De aubergines doen het goed dit
jaar, we hebben vijf planten in potten in de kas staan.
Het is een prachtig gezicht hoe de
mooie lila bloem veranderd in een auberginetje.
Het vruchtje heeft gelijk al de
mooie auberginekleur, bij paprika's is dat heel anders, die zijn eerst
groen en verkleuren dan naar rood.
Het recept komt uit 'Veg' , simpel
om te maken, de oven doet het meeste werk, en erg lekker.
We hadden er een groene salade en platbrood
bij, het platbrood heb ik ook zelf gemaakt, dat zal ik eerdaags ook op de blog
zetten.
Ingrediƫnten voor 2 personen:
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2-3 snufjes gedroogde chilivlokken
4-5 el olijfolie
zeezout en versgemalen peper
Voor eroverheen:
4-6 el dikke volle yoghurt, ik heb
geitenyoghurt gebruikt
8 blaadjes munt, fijngesneden
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190° C. Snijd de aubergines in
de lengte doormidden. Maak met een klein, scherp mesje diepe sneden in het
vruchtvlees, maar prik hierbij niet door de schil heen. Per aubergine zul je
ongeveer 6-10 sneden moeten maken, op 1-2 cm afstand van elkaar, afhankelijk
van hoe groot je aubergines zijn.
Vermeng de knoflook en chili met 2 el van de
olijfolie. Houd een auberginehelft in je hand en knijp er een beetje in om de
sneden iets te openen. Verdeel er wat knoflook-chiliolie overheen met een
theelepeltje, waarbij je de achterkant van de theelepel gebruikt om het mengsel
in de sneden te krijgen. Herhaal met de andere helften.
Leg de aubergines met de snijkant naar boven in een
braadslede. Besprenkel met zout en peper en verdeel er nog wat extra olijfolie
overheen - bijna al het auberginevruchtvlees zou met olie bedekt moeten zijn.
Zet 50 minuten in de oven, tot ze diep goudbruin en flink geslonken zijn.
Laat de aubergines wat afkoelen. Dien ze heet of warm
op met yoghurt en munt en wat extra zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten