Ik zag een tijdje terug deze taart
bij Marleen op haar blog; Eten uit de volkstuin.
Het recept sprak me direct
aan, komt natuurlijk ook door de lekkere foto.
Ik had nog twee eiwitten in de
vriezer, een rol biscuitjes in de la, aardbeien in overvloed en kokos is ook
altijd wel in huis.
Geen reden dus om niet aan de slag te
gaan.
Ik had alleen een kleine misser....
Ik heb de aardbeien niet klein
genoeg gesneden waardoor er nog stukjes aardbei in de taart zitten. Op zich is
dat niet zo erg maar omdat je de taart bevroren eet wordt het niet door
iedereen gewaardeerd als je op een bevroren stuk aardbei bijt....
Een ideale taart om in de vriezer te
hebben, je hebt zo altijd wat lekkers in huis wat je zo uit de vriezer kunt
eten.
Ik ga deze taart zeker nog een keer
maken, dan misschien met zwarte bessen, bramen of frambozen dat lijkt me ook
heerlijk.
Het originele recept komt uit 'De
free range cook' van Annabel Langbein.
Ingrediënten:
150 gram biscuitjes
50 gram geraspte kokos
1 theelepel kaneel
100 gram gesmolten roomboter
2 eiwitten
250 gram suiker (ik heb 125 gram gebruikt)
250 gram aardbeien
1 eetlepel citroensap
1 theelepel vanille extract
Springvorm ø 26 cm bekleed met bakpapier
Springvorm ø 26 cm bekleed met bakpapier
Bereidingswijze:
Verkruimel de biscuitjes, dit gaan heel gemakkelijk in een
keukenmachine.
Doe de geraspte kokos en kaneel erbij, roer
de gesmolten boter erdoor en doe het geheel in de springvorm. Druk goed aan en
zet een uur in de koelkast.
Was de aardbeien en snij ze in
plakjes.
Splits de eieren. Klop de eiwitten
met de suiker, citroensap, vanille extract en de aardbeien in een schone,
vetvrije kom tot een luchtig geheel.
Giet het aardbeienmengsel erin en zet
de taart 4 uur in de vriezer.
De taart versieren gaan het
makkelijkst als hij bevroren is, ik heb er zwarte bessen op gedaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten