We eten het niet vaak omdat er spek
door de pasta gaat en wij eten zoveel mogelijk volgens de principes van 'Leven
lang fit' en dan is de combinatie koolhydraten en eiwitten uit den boze.
Maar we 'zondigen' ook wel eens, zo
ook met deze pasta.
Het mag natuurlijk helemaal geen
carbonara heten omdat er ook courgette doorgaat, maar in grote lijnen is het
hetzelfde en ik vind de courgette wel een lekkere aanvulling. Het maakt het
toch nog wat gezonder en er is weer een courgette op, ook niet onbelangrijk.
Dit recept komt uit 'Thuis bij
Jamie' van Jamie Oliver, er zijn natuurlijk heel veel recepten die net weer
even ander zijn. Vaak worden er hele eieren gebruikt en witte wijn, wel of geen
room. Een ding hebben ze allemaal gemeen, het is een machtig gerecht maar wel
lekker.
Ingrediënten voor 2 personen:
250 g pasta, in het recept wordt
penne gebruikt ik had fusilli
2 kleine courgettes, of 1 wat
grotere in reepjes
2 eidooiers
0.5 dl slagroom
1 flinke hand vol parmezaan, geraspt
100 g pancetta of doorregen gerookt
spek, in blokjes
paar takjes verse tijm
zout en zwarte peper
Bereidingswijze:
Doe de eidooiers, slagroom en de
helft van de parmezaan in een kom en meng door elkaar en zet appart.
Kook de pasta volgens de
aanwijzingen op de verpakking
Verhit een flinke scheut olijfolie
in een grote koekenpan of hapjespan en bak de spekblokjes krokant.
Doe de courgette, tijmblaadjes en een mespunt zwarte peper erbij, roer goed
om zodat alles bedekt is met wat van de olie. Laat alles bakken tot de
courgette goudbruin en wat zachter zijn geworden.
Laat op een laag vuur staan tot de
pasta klaar is.
Giet de pasta af als die gaar is
maar houd een kopje van het kookvocht achter.
Doe de pasta bij het
courgettemengsel en meng alles, haal de pasta van het vuur en giet het
eimengsel erover. Roer alles vlug door elkaar en voeg zo nodig wat van het
kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. De pan mag nu niet meer op het
vuur, anders krijg je roerei.
Strooi de rest van de Parmezaanse
kaas erover proef of er nog zout en peper bij moet en ga dan direct eten. Als je de pasta te
lang laat staan wordt het dik en klef.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten