Wat was het een prachtig weer
afgelopen weekend, het leek wel of de zomer weer teruggekomen was....
Buiten eten was net wat te gek maar
een zomers gerechtje was wel op zijn plek.
We hebben een super aardappeloogst
dit jaar, heerlijk natuurlijk als je ook van aardappels houdt, maar daar zit
hem nou net de kneep. Ik ben helemaal geen aardappeleter, ja gebakken en als
patat dan lust ik ze heel graag, en ook als salade vind ik het heerlijk, maar
gekookt nee, daar maak je me helemaal niet blij mee.
We hebben prachtige 'ratte'
aardappeltjes, ideaal om een salade mee te maken. Deze salade heb ik al diverse
keren gemaakt, hij is makkelijk en erg lekker, ideaal voor een zomerse dag!
Het recept komt uit Keukengeheimen
deel 3 van Delia Smith, een prachtig boek welke uit een serie van drie bestaat.
Ik heb deel 1 en 3, helaas is deel 2 niet meer te koop, ik hoop dit deel ooit
nog eens te bemachtigen want het zijn prachtige boeken en dan heb ik de serie
compleet.
Delia Smith is een beetje de
voorloper van Nigella Lawson maar dan iets minder uitbundig.....
Ingredienten voor 8 personen:
1 kg nieuwe aardappelen, gewassen
6 sjalotten, geschild en fijgehakt
4 el bieslook, versgeknipt
Voor de dressing:
1 dessertlepel zeezout
2 tenen knoflook
1 opgehoopte dessertlepel
mosterdpoeder
1 eetlepel balsamicoazijn
10 eetlepels extra verginen
olijfolie
versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Stoom de met zout bestrooide
aardappelen boven een pan kokend water afgedekt in ca. 20 minuten gaar.
Maak de dressing.
Doe het grove zeezout en de knoflook
in een vijzel en maak er een gladde puree van. Voeg het mosterdpoeder toe en
meng het goed. Maal er wat zwarte peper door en voeg alle azijn toe.
Meng er met een kleine garde de olie
door.
Laat de gare aardappelen in een kom
ca. 10 minuten afkoelen en roer er dan de dressing en sjalotten door. Doe de
bieslook erbij en meng alles grondig.
Mmm, dit ga ik ook eens maken.. wat hebben jullie erbij gegeten?
BeantwoordenVerwijderenWe hebben deze ook wel eens samen gemaakt, met een kip op de cobb :-)
VerwijderenNu hadden we er 'de laatste' slaboontjes bij, echt zomers dus!