Een recept van knoflooksoep kon
natuurlijk niet uitblijven met zulke
mooie knoflook uit de tuin.
Ik heb 'Wilde venkel en rabarber' er
bij gepakt voor een recept. Het is heel anders dan dat ik het normaal maak, dus
was ik wel benieuwd hoe het zou worden.
Meestal worden de knoflookteentjes
in de soep gepureerd maar bij dit recept wordt er een knoflookbouillon gemaakt,
waar de teentjes weer uitgehaald worden.
Het resultaat is een heel subtiel
knoflooksoepje. We vonden de smaak prima maar we vonden de soep te dun, een
knoflooksoep mag voor ons wel wat dikker en/of romiger zijn. Wij noemen dat een
liem soepje, ik heb het idee dat dat een Westfries woord is.
Erbij had ik een focaccia gebakken
met rozemarijn en kerstomaatjes. Heerlijk besmeerd met de knoflookpuree.
Ingrediënten voor de knoflookbouillon:
2 el olijfolie
1 bol knoflook, tenen gepeld
2 laurierblaadjes
zout en peper
evt. een bouillonblokje
Bereidingswijze bouillon:
Smoor de teentjes knoflook zachtjes
in de olie. Voeg 1 liter water toe en laat het 10 minuten met de deksel op de
pan koken.
Haal de laurierblaadjes en
knoflooktenen eruit (bewaar de knoflooktenen) en breng op smaak met zout en
peper. Je kunt het ook smaak brengen met een bouillonblokje (kippen of
groenten).
Ingrediënten voor de knoflooksoep:
1 l knoflookbouillon
2 eidooiers
per persoon een snee boerenbrood
fijngeknipte bieslook, peterselie en
jong knoflookgroen
Bereidingswijze knoflooksoep:
Doe de eidooiers in een
voorverwarmde soepterrine, ik heb ze in een pannetje gedaan.
Giet al roerend de hete bouillon
erbij.
Leg in een soepbord een geroosterde
snee brood, giet de soep hierop en strooi er wat gehakte kruiden over.
Je kunt het geroosterde brood eerst
besmeren met de geprakte knoflooktenen.
Wij hebben de knoflookpuree op een
snee van de focaccia gesmeerd, ook erg lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten