Lasagne, bolognese, carbonara, Aglio
e Olio en natuurlijk de variaties met paddestoelen, spinazie, blauwe kaas,
pompoen, allemaal even heerlijk.
Vroeger hadden we altijd een hele
rij doosjes van Honig in de kast staan met mixen voor pasta. Ik was het van
huis uit gewend om de pastasaus uit een pakje te maken.
Gelukkig kan ik nu een 'lekkere'
pasta maken zonder de doosjes, het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, maar
een omschakeling was het wel.
De pakjes en zakjes zijn verleden
tijd, het kost vaak wat meer tijd maar het resultaat is lekkerder en zeker
gezonder, en dan eten we toch een half uurtje later.
Gisteravond hadden we pasta
puttanesca, een super simpel gerecht maar wij vinden het heerlijk. Het heeft best lang geduurd voor ik het de eerste keer maakte, dat kwam door de ansjovis, dat stond me erg tegen.
De aan prut gekookte visjes brrrrrrrrrr. Maar het is waar wat gezegd wordt (oa door Jamie Oliver), je proeft het niet meer terug, het geeft net die hartige smaak aan het gerecht.
Het recept komt uit 'Keuken' van
Nigella Lawson, ik denk haar laatste boek.
Ingrediƫnten:
500 g spaghetti
3 el olijfolie
8 ansjovisfilets, uitgelekt en fijngehakt
2 tenen knoflook, gepeld en in dunne
plakjes gesneden of geraspt
½
tl chilivlokken
1 blik (400 g) gehakte tomaten
150 g (uitgelekt gewicht) ontpitte
zwarte olijven, grof gehakt
2 el kleine kappertjes, goed gespoeld
en uitgelekt
2-3 el gehakte verse peterselie voor
erbij (desgewenst)
zout en peper , naar smaak
Bereidingswijze:
Doe de olie in een wijde pan
(hapjespan, koekenpan, wok) en zet op matig vuur. Doe er de ansjovisfilets in
en roerbak ze ongeveer 3 minuten terwijl je ze met een houten lepel/spatel fijndrukt
tot ze bijna 'gesmolten' zijn. Doe er de knoflook en chilipepervlokken bij en
roerbak die een minuut
Dan kunnen de tomaten, olijven en
kappertjes erbij, laat dit ongeveer een minuut of 10 koken zodat de saus wat dikker
wordt. Roer regelmatig even door.
Kook ondertussen de pasta, bewaar
een kopje van het kookwater en giet dan de pasta af.
Laat de pasta even uitlekken en meng
dan door de saus. Voeg een beetje van het kookwater toe als dat nodig is om de
saus en pasta goed te mengen. Strooi er de peterselie over en dien op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten