Bij ons in de krant (Noordhollands
Dagblad) staat elke dag een recept, het wisselt nog wel eens wie het schrijft. Nu is het al weer een tijdje Janny van der Heijden, wel bekend bij degene die Heel
Holland Bakt heeft gekeken.
Het zijn heel wisselende recepten,
nooit moeilijk te maken met vaak een stukje informatie over een ingrediënt.
Als het recept me aanspreekt knip ik
het uit, zo ook met deze salade van sperziebonen en pinda's.
We hebben nog steeds sperziebonen in
de tuin, knoflook en kerstomaatjes zijn er ook nog genoeg dus geen rede om dit recept niet te maken.
Een lekkere sperziebonensalade met een Oosters tintje.
Een lekkere sperziebonensalade met een Oosters tintje.
500 g haricots verts of sperziebonen
1 flinke teen knoflook
200 g kerstomaatjes
1 dessertlepel palmsuiker
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels vissaus (ik heb 1 el
gebruikt)
halve rode peper
3 eetlepels geroosterde pinda's
De palmsuiker kun je eventueel vervangen door honing of bruine bastersuiker.
De palmsuiker kun je eventueel vervangen door honing of bruine bastersuiker.
Bereidingswijze:
Haal de boontjes af en kook ze in
licht gezouten water beetgaar. Pel de knoflook en pers hem uit, halveer de
kerstomaatjes.
Meng knoflook, vissaus, suiker en
citroensap met elkaar. Snijd de halve peper in smalle ringetjes.
Giet de boontjes af en meng ze
direct met de dressing en laat het afkoelen. Meng de gehalveerde kerstomaatjes
door de boontjes. Hak de pinda's grof en strooi ze over de boontjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten