Griesmeelpudding, je vindt het
heerlijk of je gruwelt ervan. Wij horen bij de eerste groep, we vinden het héééééérlijk.
Vroeger thuis aten we het ook zo af
en toe, mijn moeder had dan van die kleine zakjes met amandelgries, met
bitterkoekjes of vruchtjes. Bij de naturel griesmeel hadden we ook wel
bramennat, dat maakte mijn oma van de bramen die mijn opa altijd plukte. Dat
was helemaal een topper onder de toetjes.
Nu kun je van die pakken griesmeel
kopen van Koopmans, Ik had nog een zak semolina staan en heb dat gebruikt. Ik dacht
dat dat hetzelfde was maar zeker weten deed ik het niet.....
Het duurde even voordat het dikker
werd maar ja hoor uiteindelijk begon het erop te lijken, ik kan de semolina er
dus rustig voor gebruiken.
Er lagen nog twee stroopwafels
een beetje verloren in de koeklade, die worden er nooit mooier op als je ze niet
opeet. Ik heb ze in kleine stukjes gesneden, de ene door de griesmeel gedaan
en de andere als garnering.
Ook stond er nog een flesje met
vlierbessensap dat heb ik gekookt met wat suiker en een beetje ingedikt met maïzena.
Het werd een heerlijk toetje,
misschien een beetje ouderwets maar daarom niet minder lekker!
Ingrediënten voor vier personen
½
liter melk
50 gram suiker
50 gram griesmeel of semolina
Bereidingswijze:
Breng de melk aan de kook.
Meng de suiker en het griesmeel en
strooi dit al roerend in de kokende melk.
Laat het geheel ongeveer 3 minuten,
onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.
Spoel een puddingvorm of één
persoonsvormpjes om met koud water. Of als je het toetje niet uit de vorm haalt (net als ik) dan hoeft dat niet.
Giet de pudding in de vorm of
vormpjes en laat ca. 3 uur afkoelen.
Je kunt de pudding op een plat bord
storten en garneren, of zoals ik heb gedaan de pudding in het glas laten en
garneren.
Voor het vlierbessensap heb ik gebruikt:
150 ml ongezoet vlierbessensap
3 el suiker (of naar smaak)
1 el maizena
Breng de vlierbessensap met de
suiker aan de kook. Leng de maizena aan met een beetje water en giet dit al
roerende in het kokende sap. Laat even een paar minuutjes doorkoken tot het de
juiste dikte heeft. Je kunt het zowel koud als warm eten, net wat je lekker
vind.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten